DVD
Anglais

Posthumous : an artful affair

Lulu Wang (directeur), Jack Huston (acteur), Brit Marling (acteur)
Dit moderne sprookje draait om Liam, een kunstenaar in Berlijn, die maar moeilijk rond kan komen van zijn werk. Na valse berichten over zijn dood schiet de waarde van zijn werk plotseling omhoog, en hij besluit de schertsvertoning voort te zetten door zich voor te doen als zijn broer. Zijn plan komt echter in gevaar als hij de charmante journaliste McKenzie ontmoet.
Sujet
Kunstenaars
Titre
Posthumous : an artful affair
Directeur
Lulu Wang
Acteur
Jack Huston Brit Marling Lambert Wilson Alexander Fehling Tom Schilling
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
94 minuten
Note
Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
8711983102804

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 33 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste lange speelfilm van de Amerikaanse Lulu Wang met Jack Huston (Ben Hur) en Brit Marling (The keeping room). Liam is een Britse kunstenaar die in Berlijn woont en door gebrek aan erkenning depressief is. Wanneer hij zijn zelfmoord in scène zet, stijgt de waarde van zijn werk enorm. Liam doet zich voor als zijn eigen broer om van zijn roem te genieten, maar de Amerikaanse journaliste McKenzie merkt al snel dat er iets niet in de haak is. Ze wil hem ontmaskeren, maar intussen ontstaat er een bijzondere band tussen hen. Guy Lodge (variety.com) noemt het een 'screwbal comedy' volgens bekend recept, licht en opgewekt van toon, die doet denken aan het werk van Woody Allen. Hij vindt Huston en Marling een leuk koppel, met een sfeervol weergegeven Berlijn als niet zo bekende achtergrond.

À propos de Lulu Wang

Lulu Wang (en chinois : 王 露露; pinyin: Wáng Lùlù), née le 22 décembre 1960 à Pékin, est une femme de lettres d'origine chinoise. Elle vit depuis 1986 aux Pays-Bas, où elle a publié plusieurs best-sellers.

Biographie

Lulu Wang est née le 22 décembre 1960 à Pékin, en Chine. Sa mère est professeur de littérature. À l'université de Pékin, Lulu Wang étudie notamment la langue et la littérature anglaise. Après ses études, elle enseigne à l'université avant de quitter la Chine pour les Pays-Bas en 1986, à l'âge de 26 ans. Invitée à enseigner la langue chinoise à l'université de Maastricht, elle s'établit définitivement dans ce pays.

En 1997, elle publie son premier roman semi-autobiographique, Het Lelietheater (Le Théâtre Lily), qui est parsemé de prov…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions