Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Indringers op Drakeneiland

Lydia Rood (auteur), Kees De Boer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Het dagelijks leventje van de kinderen op Drakeneiland wordt wreed verstoord door de komst van een poenig zeiljacht met acht Engelse pubers. Ze veroveren het eiland. Hoe krijgen Jeroen en zijn medebewoners ze weer weg? Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Indringers op Drakeneiland
Auteur
Lydia Rood
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2014 | Autres éditions
135 p. : ill.
ISBN
9789025866440 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Jeroen, de koddebeier, een zeiljacht voor anker ziet liggen in de Roversbaai, begint voor hem en de andere kinderen van Drakeneiland een spannend avontuur. Drakeneiland is immers van hen, en van hen alleen.
Vooraan op het schutblad Indringers op Drakeneiland staat een kaart van het eiland, met exotische namen als 'parelbaai', 'meer van glas' en 'drakenkop'. De lezer voelt zich onmiddellijk in vakantiestemming, maar toch is niet alles zo mooi als eerst gedacht. Lees je verder, dan blijkt dat Drakeneiland een oord is waar kinderen die iets hebben mispeuterd naartoe verbannen worden. Er zitten voornamelijk tasjesdieven en vechtjassen. Volwassenen wonen er niet, en de kinderen moeten zich houden aan een aantal wetten.
Indringers op Drakeneiland is inmiddels het zevende deel over dit eiland. In elk deel laat Lydia Rood een ander personage aan het woord. Dit keer beleven we het avontuur door de ogen van Jeroen, een opvliegend kereltje dat aangesteld is als ordehandha…Lire la suite
Het dagelijks leventje van de kinderen op Drakeneiland wordt wreed verstoord door de komst van een poenerig zeiljacht waarop acht Engels sprekende, snobistische pubers aanwezig zijn. De indringers maken zich meester van het eiland. Hoe krijgen Jeroen en zijn medebewoners de regie weer in handen? Kunnen 'de stinkers' verdreven worden zonder geweld en agressie? Zesde boek over Drakeneiland, gemaakt volgens dezelfde receptuur als de vorige delen: een actie- en avonturenverhaal ingebed in een origineel gegeven: een eiland dat louter en alleen door kinderen wordt bewoond, die daar voor straf zijn heen gestuurd. De heerschappij op Drakeneiland lijkt veel op onze eigen samenleving. Je kunt er het immigratievraagstuk in lezen, maar voor de meesten zal het een geijkt actieverhaal zijn met een redelijk voorspelbare afloop. Doordat het hoofdpersonage per boek wisselt en het verhaal is afgerond, zijn de boeken eventueel zelfstandig te lezen. Toch is het raadzaam de serie in totaliteit te lezen. E…Lire la suite

Indringers op Drakeneiland

'Indringers op Drakeneiland' is het zesde boek in de reeks over een jongerenstrafkamp op een afgelegen eiland waar enkel kinderen zijn. In elk verhaal speelt een ander personage de hoofdrol en dat blijft een geslaagde formule. Ditmaal volgen we het gebeuren vanuit de ogen van Jeroen, de ‘Koddebeier’ of ordehandhaver. Hij krijgt het erg moeilijk wanneer er in de verboden Roversbaai een poenig zeiljacht voor anker gaat. De acht jongeren aan boord, met hun op Drakeneiland verboden dure spullen, palmen al snel het eiland in. Niemand is blij met hun storende gedrag, maar het is allesbehalve eenvoudig hen weer weg te krijgen. En omwille van de Wetten is het Jeroen tot zijn spijt niet toegestaan grof geweld te gebruiken. Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor en wanneer hij samen met zijn vrienden een piratenschat ontdekt die bestaat uit pistolen en munitie, is het hek helemaal van de dam.
Opnieuw wordt de goed werkende samenleving verstoord door buitenstaanders. Jeroen neemt …Lire la suite

Suggestions