Livre
Néerlandais

Zilveren bruiloft

Maeve Binchy (auteur), Annet Mons (traducteur)
De gasten op het 25-jarig huwelijksfeest van een Iers traditioneel-katholiek echtpaar hebben ieder een eigen voorgeschiedenis.
Titre
Zilveren bruiloft
Auteur
Maeve Binchy
Traducteur
Annet Mons
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Silver wedding
Édition
11
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011 | Autres éditions
284 p.
ISBN
9789047520443 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Desmond en Deirdre Doyle willen hun zilveren bruiloft vieren. Van hun drie kinderen is enkel Anna geschikt om hen daarbij te helpen. Zij is immers de enige die een beetje normaal door het leven gaat: ze heeft een fatsoenlijke job in een boekhandel. Wat niemand weet, is dat ze het werk niet graag doet. Zoon Brendan heeft zijn studies nooit afgemaakt en is, tot ontzetting van zijn moeder, naar het huis van zijn opa getrokken om broer Vincent te gaan helpen op de boerderij, ver weg van de schone schijn die koste wat kost moest opgehouden worden in het huis van zijn moeder. Dochter Helen bedoelt het goed, maar laat meestal een ravage achter. Als zij de boekhandel van haar zus bezoekt, moeten er stapels boeken recht gezet worden. Ze heeft haar toevlucht gezocht in een klooster, maar zelfs de nonnen weten niet goed raad met haar.
Elk hoofdstuk in Zilveren bruiloft heeft een andere hoofdpersoon, die telkens iets te maken heeft met Desmond en Deirdre. Naar aanleiding van de uitnod…Lire la suite
De zilveren bruiloft van het Ierse echtpaar Doyle is aanstaande. De kinderen overtuigen hun ouders dat dit gevierd moet worden. De levensloop van hen die nauw bij het gezin betrokken zijn wordt per persoon in een hoofdstuk uit de doeken gedaan. De zo ontstane raamvertelling geeft een beeld van het conservatieve r.k.-gezin door de jaren heen. Door het echtpaar wordt alles gedaan om de schijn tegenover de buitenwereld op te houden. In het slothoofdstuk komen allen bij elkaar om het feest te vieren en worden de gasten met elkaar geconfronteerd. Een levendig en boeiend geheel met goede karaktertekening. Normale druk.

À propos de Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Image by Original téléversé par Jon Kay sur Wikipédia anglais.

Maeve Binchy, née le 28 mai 1939 à Dalkey, en Irlande et morte le 30 juillet 2012, est une romancière et chroniqueuse irlandaise.

Biographie

Elle naît le 28 mai 1939 à Dalkey, dans le comté de Dublin.

Après des études à l'université de Dublin, elle travaille dans l'enseignement comme professeur d'Histoire. Parallèlement, elle écrit des textes pendant ses vacances d'été. En 1969, une de ses histoires est publiée dans le journal The Irish Times. Maeve commence une activité de correspondante et part s'installer à Londres. C'est là qu'elle rencontre son mari, Gordon Snell, présentateur de la BBC et auteur de livres pour enfants. Maeve décide alor…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions