Livre
Néerlandais

Paco gaat naar de opera

Magali Le Huche (dessinateur)

Paco gaat naar de opera

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Tijdens een bezoek aan de opera van Parijs hoort Paco de hond een prachtig gezang. Hij maakt kennis met muziekjes uit opera's als 'De barbier van Sevilla' en 'Carmen'. Via druktoetsen hoor je ze. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Sujet
Opera
Titre
Paco gaat naar de opera
Dessinateur
Magali Le Huche
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Paco à l'opéra
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789044832266 (hardback)
Placing suggestion
Muziek (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Paco gaat met zijn vriendin Betty naar het operagebouw voor een rondleiding. Maar al gauw raken de hond en de poes de andere deelnemers kwijt en doorkruisen ze vergeefs het gebouw op zoek naar de groep. Handzaam prentenboek met gekleurde, ruimtelijke illustraties over dubbele pagina's, waarop veel is te zien. De dierfiguren kleden en gedragen zich als mensen. Er is gewerkt met contourloze, frisse kleurvlakken waaraan hier en daar een losse pennenstreek is toegevoegd om de vormgeving te ondersteunen of te verfraaien. Vanwege de zoektocht van het tweetal, wordt een kijkje genomen in diverse ruimtes zoals de grote zaal, kostuumafdeling en achter de coulissen. Door een rond ikoontje aan te raken binnen de prenten, zijn elf willekeurige muziekfragmenten met zang te beluisteren uit opera's als: 'De barbier van Sevilla' en 'Carmen'. Een enkele tekstregel is opgenomen in de illustraties. Afsluitend is er summiere uitleg over begrippen zoals koor en ouverture. Maakt deel uit van de serie 'Gelu…Lire la suite

À propos de Magali Le Huche

Magali Le Huche est une auteure et illustratrice française, née à Paris en 1979. Elle travaille pour la presse et l'édition jeunesse.

Biographie

Magali Le Huche, après une année à la faculté d’art plastique, puis une autre à l’atelier de Sèvres, a ensuite été formée aux Arts Décoratifs de Strasbourg pendant 5 ans. Elle y a notamment suivi l'enseignement de Claude Lapointe. Avec d’autres anciennes élèves de cette école, elle a fondé l’association « Ô Mazette ». Par ce biais, elle organise des expositions et des ateliers pour enfants. Elle vit et travaille actuellement à Paris,,.

Elle obient le Prix Sorcières 2006 catégorie Album pour Les Sirènes de Belpêchao, qu'elle a écrit et illustré.

En 2017, l'auteure Marie Desplechin scénarise en bande dessinée son roman jeunesse Verte publié en 1996, et les illustrations sont r…En lire plus sur Wikipedia