DVD
Anglais
In 1941 bloeit er in een stadje in South Carolina een liefde op tussen een Amerikaanse vrouw en een Aziatische man in een periode van grote vreemdelingenhaat door de oorlog met Japan.
Titre
Sophie and the rising sun / written and directed by Maggie Greenwald
Directeur
Maggie Greenwald
Acteur
Julianne Nicholson Margo Martindale Lorraine Toussaint Takashi Yamaguchi Diane Ladd
Langue
Anglais
Éditeur
One 2 See Movies, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
116 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983103054

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Romantisch oorlogsdrama van Maggie Greenwald (Songcatcher; The ballad of Little Jo). In de herfst van 1941 wordt in een stadje in South Carolina een Aziatische man uit de bus gegooid, mishandeld en gewond. Hij heet Grover Otha (Takashi Yamaguchi) en wordt verzorgd door de kordate weduwe Anne (Margo Martindale). Grover blijkt een man van verfijnde manieren en met veel kennis van planten en kunst. Sophie, de nicht van Anne, een kunstenares, voelt zich aangetrokken tot Grover, die geen Chinees is zoals de mensen denken, maar een in Californië geboren Japanner. Hun romance stuit op raciale vooroordelen en geroddel, maar leidt na de aanval op Pearl Harbor, december 1941, ook tot geweld. Jeannette Catsoulis (nytimes.com) vindt het een nostalgisch verhaal, goed geacteerd en met mooie beelden, maar ze mist de passie en de scherpe randjes. Guy Lodge (variety.com) noemt het een veilig en zachtaardig drama met de nadruk op de kracht van vrouwen, goed geacteerd en vakkundig gemaakt.

À propos de Maggie Greenwald

Maggie Greenwald, née le 23 juin 1955 à Manhattan (New York), est une réalisatrice et scénariste américaine.

Biographie

Maggie Greenwald est mariée depuis 1993 avec le violoniste et compositeur américain David Mansfield avec qui elle a deux enfants.

Filmographie

Comme réalisatrice

Comme scénariste

Récompenses et distinctions

Notes et références

Liens externes