Livre
Néerlandais
De relatie tussen Daniel en Claudette, die met hun kinderen op een afgelegen landgoed in Ierland wonen, komt onder druk te staan als Daniel iets ontdekt over een vroegere geliefde.
Sujet
Liefde, Huwelijk
Titre
Hier moet het zijn
Auteur
Maggie O'Farrell
Traducteur
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
This must be the place
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2016
483 p. : ill.
ISBN
9789026335365 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een voor beiden tweede huwelijk wonen de New Yorkse Daniel en de wat excentrieke Engels/Franse Claudette, een actrice die midden in haar succesvolle carrière spoorloos verdween, samen met hun kinderen op een afgelegen landgoed in Ierland. Als Daniel naar New York reist voor de negentigste verjaardag van zijn vader ontdekt hij iets wat zijn hele leven op zijn kop zet. In hoofdstukken die kriskras heen en weer vliegen qua tijd (1944 tot 2015) en locatie (Amerika, Zweden, Ierland, Engeland) worden steeds nieuwe karakters toegevoegd die soms uit de lucht lijken te komen vallen, met ieder hun eigen verhaal, maar die tegelijkertijd ook de gaten opvullen in het beeld dat tot dan toe van Daniel en Claudette is geschetst. Naast het gebruik van fraaie metaforen en wisselende verhaallijnen zet de auteur ook een veilingcatalogus in als beeld van het verleden. Een fascinerende roman, waarin langzamerhand een steeds duidelijker beeld ontstaat van twee mensen, van wat hen gevormd heeft, van de sp…Lire la suite

À propos de Maggie O'Farrell

Maggie O'Farrell, née en 1972 à Coleraine, en Irlande du Nord, est une romancière et journaliste britannique contemporaine. Dans ses œuvres, elle met l'accent sur la psychologie des personnages, ainsi que sur le va-et-vient incessant de la vie qu'elle symbolise par le biais des nombreux voyages accomplis par ses personnages et par son écriture fragmentée.

Biographie

Née en Irlande du Nord, Maggie O'Farrell grandit successivement au pays de Galles et en Écosse.

Après des études littéraires à l'université de Cambridge, elle exerce de nombreux emplois, notamment celui de critique littéraire. Face au succès de son premier roman, elle prend la décision d’abandonner sa carrière de rédactrice en chef des pages littéraires de l’Independent on Sunday pour se consacrer à l’écriture.

Elle est mariée avec l'écrivain William Sutcliffe et v…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions