Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dodenrit

Maggie Stiefvater (auteur), Lia Belt (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Het eiland Thisby is in de ban van de jaarlijkse Scorpio Race. Dat is een race op waterpaarden waarbij regelmatig doden vallen. Viervoudig kampioen Sean Kendrick is een man van weinig woorden. Hij lijkt geen angst te kennen. Puck Connolly doet als eerste vrouw mee.
Titre
Dodenrit
Auteur
Maggie Stiefvater
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The scorpio races
Éditeur
Amsterdam: Full Moon, 2012
384 p.
ISBN
9789048814046 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Traditiegetrouw wordt op één november de Scorpio Race gehouden op het eiland Thisby. Er wordt gereden op zogenaamde capaill uisce, of waterpaarden: bloeddorstige en onbetrouwbare paarden die elke herfst vanuit de oceaan aan land komen. Wanneer de eerste waterpaarden opgemerkt worden, wordt meteen ook het startschot gegeven voor de voorbereidingen van de Scorpio Race. Elk jaar opnieuw eist de wedloop dodelijke slachtoffers doordat de paarden elkaar en de ruiters aanvallen. Sean Kendrick, die zijn vader jaren geleden zag sterven tijdens de Scorpio Race, heeft de wedstrijd reeds vier keer gewonnen op het waterpaard Corr. Ondertussen heeft hij een bijzondere band opgebouwd met het rode paard en zijn grootste wens is om op een dag het prachtige dier van zijn baas te kunnen overkopen. Deze laatste wil echter elk van zijn paarden verkopen, behalve zijn prijswinnaar. Voor Puck Connely, die haar beide ouders verloor aan capaill uisce, is het de eerste keer dat ze deelneemt aan de…Lire la suite
Op het onherbergzame, fictieve eiland Thisby wordt iedere november een paardenrace georganiseerd met waterpaarden. Deze (elfen)paarden kunnen, na lang trainen, pijlsnel draven maar zijn gruwelijk wild en kunnen doden. De voorbereiding en het verloop van de wedstrijd worden beurtelings in de ik-vorm vanuit de twee hoofdpersonen beschreven: de 19-jarige Sean en het meisje Puck. Beiden zijn wees, eenzaam en eigenzinnig. Ze hebben ieder hun eigen redenen om mee te doen. Spannend fantasyverhaal gebaseerd op een Ierse/Schotse legende. Het duurt even om erin te komen, mede door de vele namen van de bijfiguren die allemaal van invloed zijn op de hoofdpersonen, maar dan wordt het een echte pageturner. Vlot geschreven met een goede karaktertekening. De Amerikaanse auteur (1981) schreef de geprezen weerwolventrilogie 'Huiver', 'Fluister' en 'Voor altijd'. Ook in het Engels aangeboden, 'The Scorpio races'*. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Maggie Stiefvater

CC BY-SA 4.0 - Image by Maggie Stiefvater

Maggie Stiefvater, née le 18 novembre 1981 à Harrisonburg en Virginie, est une auteure et une illustratrice américaine de fantasy urbaine. Elle exerce les métiers de serveuse, professeure de calligraphie.

Elle joue également plusieurs instruments de musique, notamment le piano et la harpe celte.

Biographie

Maggie Stiefvater est née à Harrisonburg en Virginie. Elle déclare être une enfant anxieuse avec de nombreuses phobies. Elle souhaite alors devenir une pilote d'avion de chasse et une pilote automobile. Elle lit beaucoup et aime également. À 16 ans, elle envoie ses productions à des maisons d'édition. Après avoir été scolarisée à la maison jusqu'en sixième, elle est inscrite au Mary Washington College, où elle obtient un bachelor en histoire. Quand elle entre à l'université, elle a déjà écrit près de 30 romans, dont quatre th…En lire plus sur Wikipedia