Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Twee politiefunctionarissen worden ingezet om een vermiste vrouw op te sporen, hetgeen niet veel problemen lijkt op te leveren totdat een van de twee weggeroepen wordt om de moordenaar van een politieman te vinden.
Titre
De politiemoordenaar
Auteur
Maj Sjöwall Per Wahlöö Maj Sjöwall
Traducteur
Froukje Hoekstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Polismördaren
Éditeur
Amsterdam: Lebowski, 2017 | Autres éditions
288 p.
Date de sortie
03-05-2017
ISBN
9789048831791 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 44 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het werd stilaan tijd dat de 10-delige politiereeks van het Zweedse schrijversduo Maj Sjöwall (1935) en Per Wahlöö (1926-1975) in een nieuwe druk verscheen, want de laatste uitgave dateerde ondertussen al weer van 1982 (Zwarte Beertjes-reeks).

De serie verscheen oorspronkelijke in de periode van 1965-1975. De politieke en sociale omstandigheden lagen toen heel anders en het levensritme werd nog niet bepaald door pc en mobilofoon, maar desondanks kan men met gerust gemoed stellen dat deze politieromans geenszins gedateerd overkomen. Hoogstens hebben ze een kwaliteitsvol patina verworven en daarmee ook een ereplaats in de top-10 van de beste misdaadseries van de voorbije eeuw.

Het oeuvre van het Zweeds schrijverspaar situeert de populaire hoofdfiguur Martin Beck en de talloze memorabele personages telkens op het scherp van de snede. De misdaad in deze romans situeert zich in het breukgebied tussen individu en maatschappij, waardoor in de tegenstelling tussen individuele v…Lire la suite
Twee politiefunctionarissen worden ingezet om een vermiste vrouw op te sporen, hetgeen niet veel problemen lijkt op te leveren, totdat één van de twee weggeroepen wordt om de moordenaar van een politieman te vinden. Deze zaak doet plotseling een nieuw licht op het eerste geval werpen. Negende deel uit de serie detectiveverhalen rond inspecteur Beck met een kritische kijk op het politieapparaat in Zweden en de maatschappij in het algemeen. Vrij kleine druk.

À propos de Maj Sjöwall

CC BY 3.0 - Image by Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

Maj Sjöwall, née le 25 septembre 1935 à Stockholm (Suède) et morte le 29 avril 2020 dans la même ville, est une auteure de romans policiers et traductrice suédoise.

Biographie

Maj est surtout connue pour avoir collaboré avec son partenaire Per Wahlöö à une série de dix romans racontant les exploits de Martin Beck, un détective de la police suédoise.

Le quatrième volet des aventures de Martin Beck, Le Policier qui rit (titre original : Den skrattande polisen) est paru en France en 1971. Avec ce livre, sorti à l'origine en 1968, Maj Sjöwall remporta le prix Edgar-Allan-Poe de la Mystery Writers of America dans la catégorie Meilleur roman. Il fut également adapté au cinéma, en 1973, par Stuart Rosenberg, sous le titre Le Flic rican…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions