Hoofdinspecteur Martin Beck krijgt te maken met drie zaken: een bankoverval door een jong meisje, de moord op een filmproducer en het nemen van veiligheidsmaatregelen bij het bezoek van een antipathieke Amerikaanse senator.
Titre
De terroristen / Sjöwall & Wahlöö
Auteur
Maj Sjöwall Per Wahlöö
Traducteur
Cora Polet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Terroristerna
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2012 | Autres éditions
420 p.
ISBN
9789046114469 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tiende en laatste roman uit een serie maatschappij-kritische detectives van het Zweedse schrijversechtpaar, waarvan de man kort na de beëindiging van dit boek stierf. Hoofdinspecteur Martin Beck, de hoofdfiguur uit alle romans, krijgt te maken met drie zaken: een bankoverval door een jong meisje, de moord op een filmproducer en het nemen van veiligheidsmaatregelen bij het bezoek van een antipathieke Amerikaanse senator, die mogelijk het doelwit is van een internationale terroristenorganisatie. Een vakkundig, reëel geschreven politieroman, maar zeker niet de beste uit de reeks. De kritiek die wordt gespuid op de Zweedse maatschappij is niet geïntegreerd in het geheel. De beschrijving in dit boek van de moord op de Zweedse premier vertoont opvallende overeenkomsten met de moord op premier Olof Palme. Pocket met zeer kleine druk en serie-omslag.

À propos de Maj Sjöwall

CC BY 3.0 - Image by Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

Maj Sjöwall, née le 25 septembre 1935 à Stockholm (Suède) et morte le 29 avril 2020 dans la même ville, est une auteure de romans policiers et traductrice suédoise.

Biographie

Maj est surtout connue pour avoir collaboré avec son partenaire Per Wahlöö à une série de dix romans racontant les exploits de Martin Beck, un détective de la police suédoise.

Le quatrième volet des aventures de Martin Beck, Le Policier qui rit (titre original : Den skrattande polisen) est paru en France en 1971. Avec ce livre, sorti à l'origine en 1968, Maj Sjöwall remporta le prix Edgar-Allan-Poe de la Mystery Writers of America dans la catégorie Meilleur roman. Il fut également adapté au cinéma, en 1973, par Stuart Rosenberg, sous le titre Le …En lire plus sur Wikipedia