Livre
Néerlandais

De verschrikkelijke man uit Säffle

Maj Sjöwall (auteur), Per Wahlöö (auteur), Froukje Hoekstra (traducteur)
Een oudere inspecteur van de Stockholmse politie wordt op gruwelijke wijze vermoord in het ziekenhuis waar hij ligt.
Titre
De verschrikkelijke man uit Säffle
Auteur
Maj Sjöwall Per Wahlöö
Traducteur
Froukje Hoekstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den vedervardige mannen fran Saffle
Éditeur
Amsterdam: Lebowski, 2017 | Autres éditions
192 p.
Date de sortie
03-05-2017
ISBN
9789048831678 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 32 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het werd stilaan tijd dat de 10-delige politiereeks van het Zweedse schrijversduo Maj Sjöwall (1935) en Per Wahlöö (1926-1975) in een nieuwe druk verscheen, want de laatste uitgave dateerde ondertussen al weer van 1982 (Zwarte Beertjes-reeks).

De serie verscheen oorspronkelijke in de periode van 1965-1975. De politieke en sociale omstandigheden lagen toen heel anders en het levensritme werd nog niet bepaald door pc en mobilofoon, maar desondanks kan men met gerust gemoed stellen dat deze politieromans geenszins gedateerd overkomen. Hoogstens hebben ze een kwaliteitsvol patina verworven en daarmee ook een ereplaats in de top-10 van de beste misdaadseries van de voorbije eeuw.

Het oeuvre van het Zweeds schrijverspaar situeert de populaire hoofdfiguur Martin Beck en de talloze memorabele personages telkens op het scherp van de snede. De misdaad in deze romans situeert zich in het breukgebied tussen individu en maatschappij, waardoor in de tegenstelling tussen individuele v…Lire la suite
Herdruk van het - voor het eerst in 1974 uitgekomen - zevende deel uit de tiendelige serie misdaadromans van het Zweedse schrijversechtpaar. De serie werd geschreven in de periode 1965-1975. In dit deel wordt politie-inspecteur Nyman gruwelijk vermoord in het ziekenhuis waar hij ligt. Martin Beck, chef van de rijksmoordbrigade, onderzoekt de moord en ontdekt dat Nyman bekend stond als 'de verschrikkelijke man uit Säffle' vanwege zijn sadistische inslag. Ook deze (maatschappijkritische) misdaadroman toont aan dat Sjöwall en Wahlöö terecht beroemd zijn geworden. Paperback, normale druk.

À propos de Maj Sjöwall

CC BY 3.0 - Image by Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

Maj Sjöwall, née le 25 septembre 1935 à Stockholm (Suède) et morte le 29 avril 2020 dans la même ville, est une auteure de romans policiers et traductrice suédoise.

Biographie

Maj est surtout connue pour avoir collaboré avec son partenaire Per Wahlöö à une série de dix romans racontant les exploits de Martin Beck, un détective de la police suédoise.

Le quatrième volet des aventures de Martin Beck, Le Policier qui rit (titre original : Den skrattande polisen) est paru en France en 1971. Avec ce livre, sorti à l'origine en 1968, Maj Sjöwall remporta le prix Edgar-Allan-Poe de la Mystery Writers of America dans la catégorie Meilleur roman. Il fut également adapté au cinéma, en 1973, par Stuart Rosenberg, sous le titre Le Flic rican…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions