Livre
Néerlandais

Nina, de kleine verlegen dinosaurus

Manisa Palakawongse (auteur), Ratimai Hongwisuthikul (dessinateur), Kristine Cuypers (traducteur)
Dinosaurus Nina worstelt met haar verlegenheid. Ze heeft een mooie stem, maar durft voor niemand te zingen. Dan ontmoet ze Pip, een baby-pterosaurus. Hij helpt haar oefenen, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgt. Nina besluit haar jarige vriendje Sam te verrassen met een lied.
Titre
Nina, de kleine verlegen dinosaurus
Auteur
Manisa Palakawongse
Dessinateur
Ratimai Hongwisuthikul
Traducteur
Kristine Cuypers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bashful little parasaurolophus
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Books@home, 2012
[24] p. : ill.
ISBN
9789490513092 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nina, een kleine parasaurolophus, is zo verlegen dat ze altijd achter haar ouders aanloopt. Ze kan heel goed zingen, maar durft het niet. Ze durft ook niet met andere dino’s te spelen behalve met Sam, haar beste vriendje. Op een dag nodigt Sam Nina uit om met andere dino’s te spelen. Maar Nina antwoordt: ‘Wel, ik doe dit liever niet. Ik ben hier veel te verlegen voor.’ Nina loopt alleen verder terwijl ze een liedje zingt. Ze wordt voor haar zangkunsten gefeliciteerd door Pip, een baby-pterosaurus, die al lang een fan van Nina is. Hij stelt Nina voor om dagelijks met haar te oefenen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgt. Nina gaat op dit aanbod in en dag na dag groeit haar zelfvertrouwen en ook haar publiek. Uiteindelijk zingen ze allemaal samen en dat vindt Nina reuzefijn. Op Sams verjaardag heeft Nina een erg origineel cadeau: ze durft voor hem een liedje te zingen en Sam is daar erg blij mee. Ze belooft Sam ook om voortaan wel mee te spelen met de andere dino’s.
Op de achterflap …Lire la suite
Nina, de kleine dinosaurus is erg verlegen. Ze heeft een mooie stem, maar durft nooit te zingen waar de andere dinosaurussen bij zijn. Op een dag, als ze zich onbespied waant, wordt haar zangtalent opgemerkt door Pip, een baby-Pterosaurus. Bijna ongemerkt overwint Nina haar verlegenheid met behulp van Pip en zijn zusjes. Dit prentenboekje verscheen in een serie waarin het stimuleren van de emotionele intelligentie (EQ) centraal staat. Nina's probleem is herkenbaar voor jonge kinderen. De tekst bevat een aantal moeilijke begrippen (zelfvertrouwen, bemoedigend) en voor Nederlandse kinderen minder bekende woorden (fier, luidop, 'als het gedaan is'). De vrolijk gekleurde illustraties bevatten collageachtige elementen en al redelijk veel details. In dezelfde serie verscheen ook 'Nono, de kleine humeurige dinosaurus'*. De keuze voor dino's maakt dat het onderwerp voor een breed publiek aantrekkelijk is. Aardige educatieve uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.