Livre
Néerlandais

Het rijk van Jegorov

Manuel Moyano (auteur), Jacqueline Visscher (traducteur)
Onderzoekers stuiten per toeval op een parasiet die een mens binnen enkele dagen doodt, tenzij men antistoffen inneemt, maar met de juiste medicatie geeft deze parasiet zijn gastheer het eeuwige leven.
Titre
Het rijk van Jegorov
Auteur
Manuel Moyano 1963-
Traducteur
Jacqueline Visscher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
El imperio de Yegorov
Éditeur
Amsterdam: Meridiaan, 2015
173 p.
ISBN
9789048822614 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nooit meer sterven

ROMAN. Wat als onsterfelijkheid binnen ieders bereik ligt? De Spaanse schrijver Manuel Moyano (°1963) nam het als uitgangspunt voor een intrigerend romandebuut.

Over een jaar of dertig is Mick Jagger nog springlevend en maken de Stones hun zoveelste wereldtournee. Dat is, in Manuel Moyano's roman Het rijk van Jegorov, te danken aan Yasutaka Mashimura, de Japanse arts die in 1967 een parasiet ontdekt die, in combinatie met het medicijn elatrina, het verouderingsproces stopt.

Hij besluit de ontdekking niet aan de grote klok te hangen, maar er op clandestiene wijze zelf zijn voordeel mee te doen. Hij verhuist naar Amerika, want daar vind je de meeste klandizie voor eeuwige schoonheid.

Popartiesten, filmsterren, politici: ze weten allemaal de weg te vinden naar de Japanse dokter, die er niet voor terugdeinst om iedereen die zijn handel in de weg zit uit de weg te ruimen. Dat gaat lange tijd goed. Tot de machtige Russische zakenman Jegorov de handel van de Japanner wil overnemen.

Mashimura vecht als een leeuw voor zijn toko, maar moet uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Jegorov. Dat heeft niet alleen verstrekkende gevol…Lire la suite

Stel je een wereld voor waarin je niet dood hoeft te gaan, mits je een duur medicijn inneemt dat voorkomt dat je levend wordt opgegeten door parasieten. Moyano heeft dit concept meesterlijk uitgewerkt. Onderzoekers stuiten in Papoea Nieuw-Guinea per toeval op een parasiet die een mens binnen enkele dagen doodt, tenzij men antistoffen inneemt. Met de juiste medicatie geeft deze parasiet zijn gastheer het eeuwige leven. Een lucratieve handel waarbij geweld niet geschuwd wordt, volgt, die enkel de elite zich kan veroorloven. Politici verouderen niet meer en filmsterren lijken de eeuwige jeugd te hebben. Jaren verstrijken voordat hebzucht en narcisme de overhand krijgen. Wat gebeurt er wanneer deze heilige graal in 'verkeerde' handen valt? Deze verfrissende roman is atypisch aangezien het verhaal is opgebouwd vanuit een bundeling van tal van bronnen waaronder dagboekfragmenten, sms'jes en mailwisseling. De Spaanse auteur (1963) laat een knap staaltje schrijfwerk zien door hier een perfect…Lire la suite