Livre
Espagnol
Autobiografisch getint relaas over een jongen die opgroeit in een klein dorpje in Galicie͏̈ in Noord-Spanje en de burgeroorlog en de massale immigratie om aan de armoede ontkomen meemaakt.
Titre
Las voces bajas
Auteur
Manuel Rivas
Langue
Espagnol
Langue originale
Galicien
Titre original
As voces baixas
Édition
1
Éditeur
Madrid: Alfaguara, 2012 | Autres éditions
201 p.
ISBN
9788420411507 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een sterk autobiografisch verhaal gezien door de ogen van een jongen die opgroeit in een klein dorpje nabij La Coruña in Galicië (Noord-Spanje). Historische feiten zoals de burgeroorlog en de massale immigratie om aan de armoede te ontsnappen worden geïllustreerd aan de hand van jeugdherinneringen en anecdotes. Het boek heeft geen duidelijke structuur, maar springt een beetje van de hak op de tak. Tussen de regels door geeft de schrijver blijk van zijn grote bewondering voor zijn (voor)ouders en het gewone volk van Galicië, dat met kunst- en vliegwerk het hoofd boven water hield in moeilijke tijden. Rivas (1957) is een vooraanstaand schrijver van romans, gedichten en essays, die diverse literaire prijzen heeft gewonnen. De titel (‘De lage stemmen’) is ontleend aan Samuel Beckett (‘Wachten op Godot’) en verwijst naar de stemmen van voorouders. Normale druk.

À propos de Manuel Rivas

CC BY-SA 4.0 - Image by Adrián Estévez (Estevoaei)

Manuel Rivas Barros (né le 24 octobre 1957 à La Corogne) est un poète, écrivain et journaliste espagnol.

Son œuvre littéraire est écrite dans sa langue maternelle, le galicien, il s'auto-traduit le plus souvent en espagnol. Il est traduit et publié dans de nombreuses langues et reconnu en Espagne par de nombreux prix littéraires. Galléguiste de fait, il s'implique dans la vie intellectuelle et la vie citoyenne en Galice. Il rédige des articles pour différents journaux et collabore régulièrement pour le journal espagnol El País.

Biographie

L'écrivain

Manuel Rivas né à La Corogne en 1957. Dès ses études secondaires, il s'adonne à des créations littéraires et journalistiques et collabore dans divers médias. Il poursuit des études universitaires en sciences de l…En lire plus sur Wikipedia