Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Marbello-diamanten

Marc de Bel (auteur), Jan Bosschaert (dessinateur), Guy Didelez (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Miete en haar broer Bertus brengen de vakantie door bij hun excentrieke tante. In tegenstelling tot Bertus is Miete erg ondernemend en trekt ze er vaak alleen op uit in het Biezebos. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De Marbello-diamanten
Auteur
Marc de Bel Guy Didelez
Dessinateur
Jan Bosschaert
Langue
Néerlandais
Édition
5
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2011 | Autres éditions
230 p. : ill.
ISBN
9789022319154 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Miete en haar broer Bertus brengen de vakantie door bij hun excentrieke tante. In tegenstelling tot Bertus is het meisje erg ondernemend. Ze doorstaat de testen van een geheime jongensclub die gehuisvest is in een boomhut in het Biezebos en wordt daardoor een echte 'Peppel.' Als er diamanten worden gestolen, zijn het de vier Peppels die, met gevaar voor eigen leven, de dieven achter de tralies weten te krijgen. Met het vindersloon wordt het Biezebos voor tante aangekocht, waarmee het gevaar voor uitbreiding van een vuilnisbelt wordt afgewend. Spannend avonturenverhaal dat zich afspeelt in België. De gebeurtenissen en de weergave van gedachten en gevoelens van tienjarigen zorgen voor vele identificatiemogelijkheden (Miete en Senne worden bijvoorbeeld verliefd op elkaar). Raadsels en grappen, populair taalgebruik, woordspelingen, de ruime bladspiegel, de korte zinnen en de vele dialogen verhogen de leesbaarheid. Dynamische, paginagrote zwartwitpentekeningen met verschillende vormen van …Lire la suite

De Marbello diamanten

Marc de Bel is al lang geen onbekende meer in kinderboekenland. Zijn oudere boeken ('Het ei van oom Trotter', 'De beha-boomhut', 'De zusjes Kriegel', …) vol gekke namen, vreemde verschijnsels, dappere vrienden, prachtige natuur sloegen in als een bom en verdienen zeker waardering.
Helaas is De Bel ondertussen aan het herkauwen geslagen. Neem een snuifje knoedelgekke peppels (want zo noemen de vrienden zich dit keer), een kleurrijk personage dat de wereld rondtrok, een bos met een boomhut, enkele boeven, een handvol buit, spanning en avontuur. Meng dit alles tesamen en je hebt vermoedelijk de juiste formule om zelf een boek van De Bel te schrijven.
Ook dit keer werkte hij samen met Jan Bosschaert, maar ook die heeft zichzelf niet heruitgevonden. Waar duo’s als Roald Dahl en Quentin Blake steeds voor vuurwerk en magie bleven zorgen, is dit duo een beetje aan vernieuwing toe. Sinds de eerste uitgave van De Marbello diamanten werkte Marc De Bel zijn boeken over de knotsgekke p…Lire la suite

De Marbello diamanten

Miete gaat samen met haar broer Bertus logeren bij tante Pretselder. Die woont in een pas gekocht huis in Kruisem. De avontuurlijke Miete ziet het al helemaal voor zich: genieten in de tuin, alle dagen heerlijk zwemmen in de vijver en natuurlijk op ontdekking in het nabijgelegen Biezebos. Daar ontdekt ze de boomhut van de Volwaardige Knoedelgekke Pebbels en ze mag, na enkele proeven, toetreden tot het genootschap. Miete vindt dat top, ook omdat ze dan wat meer bij Senne kan zijn. Als tante Pretselder haar auto moet afstaan aan een bende diamantrovers en Miete deze op het spoor komt, wacht hen een fantastisch avontuur. Mede door het speciale taalgebruik een heel leuk verhaal voor kinderen. Alle bladzijden zitten vol vaart en actie. Wat sommige verhaallijnen, zoals de ufo's en het milieuschandaal, erbij komen doen, zal hopelijk in het vervolgboek duidelijk worden. De omslagillustratie geeft de kern van het boek goed weer, de andere tekeningen zijn minder mooi uitgewerkt.


À propos de Marc de Bel

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Marc de Bel (né à Kruishoutem le 7 mai 1954) est un écrivain flamand pour la jeunesse.

Biographie

Marc de Bel était professeur en école primaire pendant des années. Il est marié et a quatre enfants.

Ouvrages

  • 1987 Het ei van oom Trotter (Infodok, 8e druk 1998)
  • 1988 Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe …En lire plus sur Wikipedia