Gino, een lid van de motorclub Bowling Balls, krijgt een verhouding met de zus van de leider van de rivaliserende motorclub Banana Knights, waardoor een oorlog tussen beide motorclubs niet uit kan blijven.
Sujet
Motorbendes
Langue
Néerlandais
Éditeur
Red Square Film, © 2018 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
91 min.
Note
Vlaams gesproken
EAN
8718868821829

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Actiekomedie van Marc Punt (Matroesjka’s; Frits & Franky) met onder anderen Wim Opbrouck. Mon Dewilde is president van motorclub de Bowling Balls, een club niet zeer heldhaftige mannen die hun geld verdienen met de verkoop van luxe auto’s aan de Bulgaarse maffia. Ze ondervinden steeds meer concurrentie van een rivaliserende bende, de Banana Knights. De zaak komt echt op scherp te staan als Gino (Jonas van Geel), het neefje van Mon Dewilde, een liefdesrelatie krijgt met de jongere zus van de president van de Banana Knights. Volgens de makers ‘een zwarte actiekomedie, een western zonder cowboys, maar met stoere binken, sexy bitches en ronkende motoren.’ De reacties van de Vlaamse kijkers zijn wisselend, maar de film was de populairste Belgische film van 2014.

À propos de Marc Punt

CC BY 3.0 - Image by Filip Naudts

Marc Punt, né à Anvers (Belgique) le 21 juin 1962 , est un réalisateur, scénariste et producteur belge de cinéma et de télévision.

Biographie

Filmographie partielle

Comme réalisateur

Comme scénariste

  • 1993 : Ad fundum d'Erik Van Looy :

Distinctions

Notes et références

Liens externes

Suggestions