Livre
Néerlandais

De NEEhoorn

Marc-Uwe Kling (auteur), Astrid Henn (dessinateur), Jaap Robben (traducteur)
In het Hartenbos wordt een kleine, schattige eenhoorn geboren. Maar hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerde geluksklaver voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem uiteindelijk maar de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit zijn suikerspinwereld. Hij ontmoet een wasbeer die niet wil luis
Titre
De NEEhoorn
Auteur
Marc-Uwe Kling
Dessinateur
Astrid Henn
Traducteur
Jaap Robben
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Das Neinhorn
Éditeur
Amsterdam: Volt, 2021 | Autres éditions
[40] p. : ill.
ISBN
9789021422954 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De NEEhoorn

Ergens in een land hier heel erg ver vandaan wordt op een dag de allerschattigste eenhoorn geboren. Hij ziet er ongelooflijk schattig uit, echt om op te vreten. Maar schijn bedriegt! Deze kleine eenhoorn is zo chagrijnig dat hij op alles heel luid NEE! antwoordt. Al snel wordt hij omgedoopt tot de NEEhoorn. Op een dag ontsnapt hij van zijn irritant vrolijke familie. Op zijn tocht komt hij een dove wasbeer, een onbeleefde hond en een betweterige prinses tegen. Samen gaan ze op pad om lekker chagrijnig te zijn.Schrijver Marc-Uwe Kling en illustratrice Astrid Henn vertellen op speelse wijze het verhaal van deze eenhoorn. Ze creëren met hun taal en tekeningen een groot contrast tussen het snoezelige en het chagrijnige. Kling doet dit door te spelen met rijm, maar de verzen zijn niet strak beregeld. Vertaler Jaap Robben buigt op ingenieuze wijze de spellingsregels naar zijn hand. De illustraties van de eenhoorns zijn haast overdreven fantasierijk en lief; regenbogen, …Lire la suite

À propos de Marc-Uwe Kling

Marc-Uwe Kling, né le 1982 à Stuttgart (Allemagne), est un auteur-compositeur-interprète, artiste de cabaret et écrivain allemand de science-fiction.

Depuis 2003, Kling se produit régulièrement sur différentes scènes à Berlin. Souvent, il se produit lors d'événements littéraires et cabaret ainsi que dans des slams de poésie.

Biographie

Œuvres littéraires

Série Quality Land

  1. Quality Land, Actes Sud, coll. « Exofictions », 2021 ((de) QualityLand, 2017), En lire plus sur Wikipedia