Livre
Néerlandais
Een man, die leeft in een land waar de hele samenleving geoptimaliseerd en gedigitaliseerd is, begint te twijfelen aan het perfecte systeem.
Titre
Qualityland
Auteur
Marc-Uwe Kling
Traducteur
Elbert Besaris
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Qualityland
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij De Harmonie, 2019
370 p.
ISBN
9789463360760 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kling (1982) is een Duitse singer-songwriter, auteur en stand-upcomedian. Eerder schreef hij al de beroemde kangoeroekronieken. ‘Qualityland’ belandde ook snel op de Duitse bestsellerlijsten en werd, net als ‘De kangoeroekronieken’, vertaald door Elbert Besaris. In ‘Qualityland’ draait alles om het optimaliseren van de levens van de QualityBurgers. Doorgedraaid in het gebruik van moderne techniek, wordt alles in het land berekend door algoritmes en uitgevoerd door moderne technologieën. Machinesloper Peter Werkloze begint echter langzaam te twijfelen aan het perfecte systeem, met alle gevolgen van dien. Het boek leest, ondanks de introductie van allerlei nieuwe begrippen, vrij gemakkelijk. Hier en daar wordt het verhaal namelijk onderbroken door artikelen, reclames en reisfolders uit QualityLand, die het verhaal begrijpelijker maken. QualityLand is een goed vormgegeven toekomstsatire waarin hedendaagse fenomenen zoals een filterbubbel een beangstigende toekomst vormen. Een beschrijvin…Lire la suite

À propos de Marc-Uwe Kling

Marc-Uwe Kling, né le 1982 à Stuttgart (Allemagne), est un auteur-compositeur-interprète, artiste de cabaret et écrivain allemand de science-fiction.

Depuis 2003, Kling se produit régulièrement sur différentes scènes à Berlin. Souvent, il se produit lors d'événements littéraires et cabaret ainsi que dans des slams de poésie.

Biographie

Œuvres littéraires

Série Quality Land

  1. Quality Land, Actes Sud, coll. « Exofictions », 2021 ((de) QualityLand, 2017), En lire plus sur Wikipedia