Livre
Néerlandais

De dag van je leven : bloemencreaties van Mildred Goelen, Bart Van Hove, Françoise Vandonink, Kees Berkelmans, Fred...

Marc Wouters (photographe), Ilse Merckx (auteur), Annemie Willemse (auteur)

De dag van je leven : bloemencreaties van Mildred Goelen, Bart Van Hove, Françoise Vandonink, Kees Berkelmans, Fred...

Bloemencreaties voor trouwerijen.
Titre
De dag van je leven : bloemencreaties van Mildred Goelen, Bart Van Hove, Françoise Vandonink, Kees Berkelmans, Frederiek Van Pamel, Krista Verwimp en Bart Nys / fotogr. Marc Wouters ; tekst Ilse Merckx en Annemie Willemse
Photographe
Marc Wouters
Auteur
Ilse Merckx Annemie Willemse
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2005
95 p. : ill.
ISBN
90-209-6322-8
Placing suggestion
637.9 (SISO) Trouwen - Samenwonen ; Trouwen - Samenwonen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 19 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bij de dag van je leven horen bloemen. Veel bloemen voor allerlei doeleinden: het bruidsboeket, de corsages, een bloempje op het kussentje voor de ringen, kleine boeketjes voor de bruidskinderen en eventueel een altaarstuk of een stoelversiering.

Zeven gerenommeerde bloemschikkunstenaars lieten hun fantasie de vrije loop en bedachten opvallende creaties. Vier van hen werkten ook mee aan het recent bij Lannoo verschenen boek rond kerstcreaties. Alleen blijft het bij de huwelijkscreaties in het vage wie welk werk maakte, wat volgens mij wel mocht worden toegelicht.

Het is een prachtig snuisterboek geworden dat het frisse en verrassende gevoel van zo'n dag uitademt. Marc Wouters tekende weer voor adembenemende foto's, die met een bestudeerde lay-out (kleurgebruik, lettertype, letterkorps) een uniek geheel vormen.

We vinden opnieuw talrijke witte ton-sur-ton-boeketten met rozen, aronskelken en tulpen, maar telkens is er een meerwaarde door een originele schikking, de …Lire la suite
In dit fotoboek worden bloemencreaties voor trouwerijen getoond. De creaties variëren van bruidsboeketten tot bruidsmeisjes- en bruidsjonkersboeketten, kerkversiering, autoversiering, tafeldecoraties en corsages. De kwaliteit van het bruidswerk is hoog, die van de kleurenfoto's ook. De stijl van de decoraties is modern en zeer gevarieerd. Bruidsboeketten zijn er in de vorm van een bruidsring, een handtasje, een bruidsmandje, een weelderig en romantisch boeket, een art nouveau boeket enz. De tekst is zeer beperkt en praktische aanwijzingen worden afgezien van de gebruikte bloemen niet gegeven. Een boek voor bruidsparen en bloemisten.

Suggestions