Livre
Néerlandais
Bloembinders Frederiek Van Pamel, Bart Nys en Bart Van Hove brengen elk in hun eigen stijl ingetogen bloemencreaties om een graf te verfraaien, om een foto van een dierbaar overledene te huldigen of gewoon om op een speciaal plekje te etaleren. Marc Wouters schept met zijn warme foto's een serene sfeer.
Titre
Grafdecoraties
Photographe
Marc Wouters
Auteur
Ilse Merckx Annemie Willemse
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2004
95 p. : ill.
ISBN
90-209-5804-6 (hardback)
Placing suggestion
637.9 (SISO) Dood ; Rituelen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als er bloemschikboeken over huwelijksboeketten zijn, ligt het voor de hand dat er ook gelijkwaardige publicaties overbegrafenisstukken bestaan. Begrafenisondernemers kunnen een thema of kleur bepalen dat symbolisch terugkeert bij de uitvaart. Voor bloemschikkers kan dit boek inspirerend werken bij de creatie van hun boeketten.

Elk boeket (in totaal een veertigtal) wordt geïllustreerd door een foto van Marc Wouters. De auteurs probeerden het stuk met een kernwoord te vatten. 'Pril einde' hoort bij een bloemwerk met lentebloeiers, 'Levenscirkel' bij een krans, 'Onschuld' bij witte bloemen, 'Levensoogst' bij een bloemstuk met kastanjes en herfstvruchten. In een viertal lijntjes wordt de symboliek uitgediept. Misschien maken deze teksten de symboliek van de begrafenis bespreekbaar, maar de teksten zijn niet altijd even geïnspireerd en overstijgen meestal het niveau van een bezinningstekst niet. Gelukkig werden een aantal gedichten van Hans Andreus, Felix Timmermans, J.H. Leopold, …Lire la suite
Dit boek met veel kleurenfoto's is in de eerste plaats bestemd voor bloembinders. Zij kunnen hieruit inspiratie opdoen voor grafstukken. Gevorderde amateurs kunnen dit boek ook gebruiken omdat bij elk bloemstuk de materialen worden genoemd. Slechts bij een paar bloemstukken is ook de werkwijze aangegeven. De bloemstukken zijn te ingewikkeld om zomaar zelf te maken. De bloemstukken zijn in een passende omgeving gefotografeerd en voorzien van een paar dichtregels. Drie bekende Belgische bloembinders, Bart Nys, Frederiek van Pamel en Bart van Hove maakten de bloemstukken. Een mooi, ingetogen boek waar bloemisten hun voordeel mee kunnen doen.

Suggestions