Livre
Néerlandais

Alles wordt beter

Marcel Möring (auteur)
Columns over technisch malheur in het dagelijks leven.
Sujet
Technologie
Titre
Alles wordt beter
Auteur
Marcel Möring
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Diemen: Veen Magazines, 2010
228 p.
ISBN
9789085713104 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verzameling columns uit het blad De Ingenieur over technologische malheur in het dagelijks leven. We hebben allemaal zo onze tegenslagen met de apparaten die ons leven moeten vergemakkelijken, maar Mörings dagelijks leven is wat dit betreft een grote catastrofe. Alles wat mis kan gaan gaat ook mis. Zijn pc loopt vast, zijn boiler weigert te functioneren, zijn auto valt stil, zijn scheerapparaat laat hem in de steek. En een tijd dat het kost om het spul weer te laten werken. Maar Möring blijft rustig, relativeert de overspannen hoop dat met techniek en wetenschap alles voor altijd beter en eenvoudiger wordt en zegt geruststellend dat het niet aan ons, de onwetende gebruikers, ligt. De columns lezen enorm prettig en helpen om de distantie te bereiken die bij een panne even moeilijk is als gewenst. Paperback; vrij kleine schreefloze letter.

À propos de Marcel Möring

Marcel Möring, né le 5 septembre 1957 à Enschede, aux Pays-Bas, est un écrivain néerlandais.

Biographie

Mendels erfenis, paru en 1990, lui vaut la même année le prix Geertjan Lubberhuizen (nl) du meilleur premier roman néerlandais de l'année.

Il obtient un beau succès critique et public en 1993 avec Le Grand Désir (Het grote verlangen), son deuxième roman.

La Chambre d'amis (Modelvliegen), paru en 2001, raconte comment un ancien pilote, sa femme et leur fils précoce tentent de redonner un sens à leur vie quelques années après la fin de la Seconde Guerre mondiale.

En 2007, il remporte le prix Ferdinand-Bordewijk pour son roman Dis, paru en 2006.

Il réside à Rotterdam.

En lire plus sur Wikipedia