Livre
Néerlandais

Bederf is de weg van alle vlees en andere novellen

Marcel Möring (auteur)

Bederf is de weg van alle vlees en andere novellen

Vier novellen.
Contient
Titre
Bederf is de weg van alle vlees en andere novellen
Auteur
Marcel Möring
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2008
255 p.
ISBN
9789023427797

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze eerder afzonderlijk in boekvorm verschenen verhalen spelen in een onzekere, anonieme of vijandige wereld. In 'Bederf is de weg van alle vlees' beschrijft een jonge ober werk en collega’s. Hem treft het verwijt van de mooie serveerster Rosa: dat wat voor de meesten bittere survival is, voor de jongen slechts een romantisch spel is. Een zoon schetst in 'Modelvliegen' een warm portret van de geschiedenis van zijn ouders. De vader die vlieger was, viel uit de lucht; het meisje dat hem oplapte, werd zijn vrouw. De rest van het bestaan lijkt met de handel in modelvliegtuigjes geaard. 'Een vrouw' zoomt in op Laura, de overlevende uit 'Twee Vrouwen' van Harry Mulisch. Laura realiseert zich laat, maar misschien niet te laat, dat de angstige opgave van liefde is: ergens met iemand zijn. Dat wil ook webdesigner Blanca in 'Nachtzwemmen'. Haar verlangen naar ‘echte liefde’ zet de ‘ik’ aan tot absurde maar ‘niet virtuele’ handelingen. Ongemakkelijke verhalen met interne literaire verwijzingen,…Lire la suite

À propos de Marcel Möring

Marcel Möring, né le 5 septembre 1957 à Enschede, aux Pays-Bas, est un écrivain néerlandais.

Biographie

Mendels erfenis, paru en 1990, lui vaut la même année le prix Geertjan Lubberhuizen (nl) du meilleur premier roman néerlandais de l'année.

Il obtient un beau succès critique et public en 1993 avec Le Grand Désir (Het grote verlangen), son deuxième roman.

La Chambre d'amis (Modelvliegen), paru en 2001, raconte comment un ancien pilote, sa femme et leur fils précoce tentent de redonner un sens à leur vie quelques années après la fin de la Seconde Guerre mondiale.

En 2007, il remporte le prix Ferdinand-Bordewijk pour son roman Dis, paru en 2006.

Il réside à Rotterdam.

En lire plus sur Wikipedia