Livre
Néerlandais

East Bergholt

Marcel Möring (auteur), Sam Drukker (dessinateur)
Een eenzame medie͏̈vist wil met een degelijk ogende studente theologie een zoektocht ondernemen naar bronteksten van de Utrechtse doopgelofte uit de 8e eeuw in het Oud-Engels.
Titre
East Bergholt
Auteur
Marcel Möring
Dessinateur
Sam Drukker
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
65 p. : ill.
ISBN
9789023477969 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De oerversie van dit verhaal stamt uit de late jaren zeventig. In 2000 werd een herschreven versie gepubliceerd in The Paris Review en bekroond. Nu wordt dit verhaal met prachtige tekeningen (gemaakt met luciferhoutjes, gedoopt in inkt, afgebeeld in scherp rood) van kunstenaar Sam Drukker (model voor Sam van Dijk in de roman 'Het grote verlangen' van Möring) apart uitgegeven. Het verhaal gaat over een eenzame vijfendertigjarige mediëvist, van wie het leven uit brokstukken is opgebouwd. Met een degelijk ogende theologiestudente wil hij een zoektocht ondernemen naar bronteksten van de Utrechtse doopgelofte uit de 8e eeuw in het Oud-Engels. Hoofsheid is een motief. De verliefde wetenschapper is niet geïnteresseerd in theologische implicaties van hoofsheid, maar ziet, veel minder verheven, hoofsheid als uitgestelde seks. Tijdens de reis in Engeland ontstaat bij de schuchtere wetenschapper erotische spanning; seksueel verlangen botst op realiteit. In East Bergholt, het dorp van de vroege i…Lire la suite

À propos de Marcel Möring

Marcel Möring, né le 5 septembre 1957 à Enschede, aux Pays-Bas, est un écrivain néerlandais.

Biographie

Mendels erfenis, paru en 1990, lui vaut la même année le prix Geertjan Lubberhuizen (nl) du meilleur premier roman néerlandais de l'année.

Il obtient un beau succès critique et public en 1993 avec Le Grand Désir (Het grote verlangen), son deuxième roman.

La Chambre d'amis (Modelvliegen), paru en 2001, raconte comment un ancien pilote, sa femme et leur fils précoce tentent de redonner un sens à leur vie quelques années après la fin de la Seconde Guerre mondiale.

En 2007, il remporte le prix Ferdinand-Bordewijk pour son roman Dis, paru en 2006.

Il réside à Rot…En lire plus sur Wikipedia