Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Vervolg op de roman 'Twee vrouwen' van Harry Mulisch.
Titre
Een vrouw
Auteur
Marcel Möring
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2007
91 p.
ISBN
9789023426530 9789023432180

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tussen 26 juli en 30 augustus 2007 verschijnen er zes novelles van bekende Nederlandse auteurs, geïnspireerd op het werk van Mulisch: elke week een, als een hommage aan de Meester, die 80 wordt. Na ‘De eeuwigheidskunstenaar’ van Benali en ‘De eerste jaren’ van Doeschka Meijsing is deze novelle de derde van de reeks. Elke auteur gaat op zijn manier met Mulisch’werk in gesprek; ze zijn, wat in het Duits zo treffend heet, ‘eine Auseinandersetzung’ met het werk van Mulisch geworden. Is Benali’s novelle een pastiche, Möring schreef een vervolg op 'Twee vrouwen'. Op de dag dat Laura 25 jaar geleden haar grote liefde verloor, leiden beelden en associaties tot het besef dat ze sinds die dag door eigen schuld niet heeft geleefd. Wat ze opbouwde, bereikte ze niet door wat ze durfde, maar door wat ze niet durfde. Evenals Mulisch varieert Möring op de Orpheusmythe. Vijfentwintig jaar eenzaamheid en hopeloosheid leiden bij Laura tot een katharsis. Möring heeft de toewending naar de hoop prachtig b…Lire la suite

À propos de Marcel Möring

Marcel Möring, né le 5 septembre 1957 à Enschede, aux Pays-Bas, est un écrivain néerlandais.

Biographie

Mendels erfenis, paru en 1990, lui vaut la même année le prix Geertjan Lubberhuizen (nl) du meilleur premier roman néerlandais de l'année.

Il obtient un beau succès critique et public en 1993 avec Le Grand Désir (Het grote verlangen), son deuxième roman.

La Chambre d'amis (Modelvliegen), paru en 2001, raconte comment un ancien pilote, sa femme et leur fils précoce tentent de redonner un sens à leur vie quelques années après la fin de la Seconde Guerre mondiale.

En 2007, il remporte le prix Ferdinand-Bordewijk pour son roman Dis, paru en 2006.

Il réside à Rotterdam.

En lire plus sur Wikipedia