Livre
Néerlandais

Louteringsberg : roman

Marcel Möring (auteur)

Louteringsberg : roman

Genre:
In de hete zomer van 2006 verlaat de dochter van Marcus Kolpa het huis waar ze twintig jaar samen woonden. Als Marcus' moeder overlijdt komen een voor een de spoken uit zijn verleden tevoorschijn. Deze zoektocht naar een familiegeschiedenis haalt hem uit zijn jarenlange isolement.
Titre
Louteringsberg : roman
Auteur
Marcel Möring
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2012 | Autres éditions
505 p.
Note
Vervolg op: Dis
ISBN
9789023473053 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede roman van de trilogie met 'Dis' (2006) begonnen. Tegelijk zijn er herinneringen aan 'In Babylon' (1997): aan de personages en dat onvergetelijke huis. Het huis op de berg, waar nu de uiterst succesvolle schrijver van slechts een boek, Marcus Kolpa, samen met zijn dochter woont. Hij is afgescheiden van de wereld, terzijde gestaan door een op afstand gehouden, geheimzinnige huishoudster (mevrouw Sanders, bekend uit 'In Babylon'). Kolpa’s vrouw, Chaja, dochter van de hoofdpersoon in 'Dis', is in 1983 spoorloos verdwenen. Nooit heeft hij meer van haar vernomen. In eenzaamheid op zijn berg voedt hij zijn dochter op. Hij verneemt de dood van zijn moeder in Israël, wat leidt tot vragen over identiteit. Wie was zijn moeder? Wie zijn vader? Zijn joodse verleden doet zich gelden. Waar 'Dis' vol stond met expliciete literaire verwijzingen, gaat Möring in 'Louteringsberg' ingetogener te werk. De toon is merkwaardig licht. Kolpa nadert tot antwoorden. Een schitterende roman, met prachtig ne…Lire la suite

À propos de Marcel Möring

Marcel Möring, né le 5 septembre 1957 à Enschede, aux Pays-Bas, est un écrivain néerlandais.

Biographie

Mendels erfenis, paru en 1990, lui vaut la même année le prix Geertjan Lubberhuizen (nl) du meilleur premier roman néerlandais de l'année.

Il obtient un beau succès critique et public en 1993 avec Le Grand Désir (Het grote verlangen), son deuxième roman.

La Chambre d'amis (Modelvliegen), paru en 2001, raconte comment un ancien pilote, sa femme et leur fils précoce tentent de redonner un sens à leur vie quelques années après la fin de la Seconde Guerre mondiale.

En 2007, il remporte le prix Ferdinand-Bordewijk pour son roman Dis, paru en 2006.

Il réside à Rotterdam.

En lire plus sur Wikipedia