Livre
Néerlandais

Modelvliegen

Marcel Möring (auteur)
Als een man zonder werk zit, besluit zijn gezin gezamenlijk modelvliegtuigjes in elkaar te gaan zetten.
Sujet
Gezin
Titre
Modelvliegen
Auteur
Marcel Möring
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2000
108 p.
ISBN
90-290-6530-3

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de grote romans 'Mendels erfenis' (1990), 'Het grote verlangen' (1992) en 'In Babylon' (1997) komt Marcel Möring in afwachting van de grote roman waaraan hij nu werkt met een wat luchtiger tussendoortje. "Toen hij zijn oude baan in een opwelling van plotselinge trots had opgezegd en nog geen nieuwe had, besloot mijn vader modelvliegtuigen te bouwen." Deze eerste zin zet de toon voor het verhaal. Het idee voor het in elkaar zetten van bouwpakketten voor de benedenbuurman, speelgoedwinkelier en huisbaas, is overigens afkomstig van de 12-jarige zoon David, de hoofdpersoon. Met zijn drieën (zijn moeder, een verpleegster, is ook weer eens ontslagen) proberen ze op deze manier de werk- en daardoor inkomstenloze periode te overbruggen. Wat begint als de beschrijving van een knus familietafereeltje krijgt op een gegeven moment groteske trekken. In het laatste van de uit vier afdelingen bestaande novelle vertelt de inmiddels 40-jarige David tijdens het maken van vliegers aan een groepje kin…Lire la suite

À propos de Marcel Möring

Marcel Möring, né le 5 septembre 1957 à Enschede, aux Pays-Bas, est un écrivain néerlandais.

Biographie

Mendels erfenis, paru en 1990, lui vaut la même année le prix Geertjan Lubberhuizen (nl) du meilleur premier roman néerlandais de l'année.

Il obtient un beau succès critique et public en 1993 avec Le Grand Désir (Het grote verlangen), son deuxième roman.

La Chambre d'amis (Modelvliegen), paru en 2001, raconte comment un ancien pilote, sa femme et leur fils précoce tentent de redonner un sens à leur vie quelques années après la fin de la Seconde Guerre mondiale.

En 2007, il remporte le prix Ferdinand-Bordewijk pour son roman Dis, paru en 2006.

Il réside à Rotterdam.

En lire plus sur Wikipedia