Negen vrouwen met dezelfde psychotherapeute vertellen elkaar hun verhaal.
Sujet
Relaties, Vrouwen
Titre
Tien vrouwen
Auteur
Marcela Serrano
Traducteur
Harriët Peteri Jacqueline Visscher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Diez mujeres
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Atlas Contact, 2013
350 p.
ISBN
9789020412925 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In alle romans van deze Chileense, in Mexico wonende schrijfster gaat het over vrouwen die in een nagenoeg hopeloze lethargie verzeild zijn geraakt en proberen om hun leven opnieuw in eigen hand te nemen. Ook deze enigszins ongewoon opgebouwde, maar intelligente roman bespeelt dit thema.
Tien vrouwen, tien verhalen. Of accurater: de therapeutisch bedoelde levensgetuigenissen van negen vrouwen tussen 19 en 75 jaar oud, elk met een verschillende achtergrond, en daarbij aansluitend het (tiende) verhaal van de 71-jarige therapeute, dat qua intensiteit niet moet onderdoen voor dat van haar patiënten. De tien vrouwen ontmoeten elkaar tijdens een sessie waarin zij graven in hun vaak onstuimige verleden om daaruit naar boven te halen wat hen heeft gemaakt tot de gehavende persoon die ze geworden zijn. Allen hebben ze gemeen dat hun leven op de helling is geraakt en dat het gevecht om een zinvolle invulling te geven aan hun vrouw-zijn hen heeft uitgeput. Uiteindelijk zijn zij daardoor bel…Lire la suite
Negen vrouwen die elkaar nooit eerder gezien hebben, ontmoeten elkaar aan de rand van Santiago de Chile. Een ding hebben ze gemeen: ze hebben dezelfde therapeute, Natasha. Zij heeft hen uitgenodigd met de overtuiging dat hun wonden zullen genezen als ze de stilte zullen verbreken. In elk hoofdstuk vertelt een vrouw haar levensverhaal. Het delen van hun diepste strijd is een brug naar genezing en verwantschap. De verhalen zijn reëel en weerspiegelen de problemen waarmee de moderne samenleving te maken heeft. Ze komen uit een breed spectrum van maatschappelijke achtergronden, variërend in generatie, sociale klasse, cultuur en ervaring. De verhalen zijn intiem, beladen met emotie, en niet altijd makkelijk te lezen. De Chileense schrijfster (1951) is ervan overtuigd dat alle vrouwen hetzelfde verhaal te vertellen hebben. Met dit boek wilde ze terug naar haar eerste boek van twintig jaar geleden. Voor een ruim vooral vrouwelijk publiek. Kleine druk.

À propos de Marcela Serrano

Marcela Serrano, née en 1951 à Santiago du Chili est une romancière chilienne.

En 1977, Marcela Serrano revient dans son pays, mettant fin à son exil. Elle commence son activité littéraire en 1991 avec Nosotros que nos queremos, publié pour la première fois en 1994. Son roman Lo que esta en mi corazon a été finaliste du Prix Planeta en 2001.

Voir aussi

Articles connexes

  • Liste d’œuvres littéraires traitant des dictatures militaires dans les pays latino-américains au XXe siècle

Liens externes

  • Portail de la littérature
  • Portail du Chili