Livre
Néerlandais

De code van creativiteit : hoe AI leert schrijven, schilderen en denken

Marcus Du Sautoy (auteur)

De code van creativiteit : hoe AI leert schrijven, schilderen en denken

Uitleg over hoe kunstmatige intelligentie de wereld in rap tempo verandert en of en hoe zij steeds meer menselijke taken en dan vooral creativiteit kan vertalen naar algoritmen.
Titre
De code van creativiteit : hoe AI leert schrijven, schilderen en denken
Auteur
Marcus Du Sautoy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The creativity code : how AI is learning to write, paint and think
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds, © 2020
318 p.
ISBN
9789057125102 (paperback)
Placing suggestion
527.8 (SISO) Wetenschap ; Techniek (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek beschrijft de huidige stand van artificiële intelligentie (afgekort AI), oftewel de computer die de intelligentie en creativiteit van een mens kan simuleren. Het boek is een leesboek waarin prikkelende voorbeelden worden gegeven in de sfeer van de schilderkunst (een computer onderscheidt een schilderij van Van Gogh versus Picasso), de muziek (de computer componeert een nieuw werk dat lijkt op een Bach-compositie), de poëzie etc. Niet alleen (patroon)herkenning, maar ook iets nieuws creëren met behulp van algoritmes behoort tot de huidige mogelijkheden. Kortom: AI creëert en voegt werkelijk iets toe. Daarbij wordt ook dieper ingegaan op de techniek van lerende machines en patroonherkenning. De auteur is hoogleraar in de wiskunde (Oxford) en heeft de unieke kwaliteit om ingewikkelde onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Geïllustreerd met enkele figuren in zwart-wit. Naast de index bevat het boek een uitgebreide lijst van aanbevolen literatuur.

À propos de Marcus Du Sautoy

Marcus du Sautoy, né le 26 août 1965 à Londres, est professeur de mathématiques à l'université d'Oxford.

Biographie

Il a grandi à Henley-on-Thames.

Il est également l'animateur d'une émission de la BBC Four et publie des articles dans le Times, le Guardian et le Daily Telegraph.

Il est amateur de musique, en particulier de piano et de trombone, qu'il lie aux mathématiques. Il a en effet publié en 2003 La Symphonie des nombres premiers (The Music of the primes) qui détaille l'histoire des mathématiques dans le domaine des nombres premiers, principalement l'hypothèse de Riemann. Il est aussi l'auteur de l'ouvrage La symétrie ou Les maths au clair de Lune, dans lequel il s'interroge sur la raison d'être de l'omniprésence de la symétrie dans la Nature, à l'image des papillons, des éto…En lire plus sur Wikipedia