Livre
Néerlandais

Black Friday

Maren Stoffels (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Ris en Megan (18, afwisselend ik-persoon) zijn lid geworden van studentenvereniging Veneris Dies Nigra. Ze twijfelen geen moment om mee te doen aan de ontgroening. Maar de laatste dag van de ontgroeningsweek, de beruchte Black Friday, heeft noodlottige gevolgen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Black Friday
Auteur
Maren Stoffels
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2020
201 p. : ill.
ISBN
9789025879501 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Megan en Ris (18) doen mee aan de ontgroening van studentenvereniging Veneris Dies Nigra. De ontgroening is berucht, maar wie volhoudt heeft vrienden voor het leven. Megan en Ris hebben ieder een andere reden om mee te doen, maar geven allebei alles om de week door te komen. Het hoogtepunt is de laatste dag, de Black Friday. Deze dag heeft noodlottige gevolgen voor zowel Megan als Ris. Hoe zal de ontgroening eindigen? Spannende roman van Stoffels (1988), bekend van boeken als ‘Dreadlocks & lippenstift’ (2005) en ‘Escape Room’* (2017). Het verhaal wordt afwisselend in de ik-vorm verteld vanuit het perspectief van Megan en Ris, met beeldende beschrijvingen en zorgvuldig opgebouwde spanning. Het verhaal is realistisch en overtuigend en de personages worden mooi uitgelicht. De plot is zeer verrassend. Spannend verhaal over een zeer actueel thema. Vanaf ca. 15 jaar.

Black Friday

Dit boek verscheen op het juiste moment. Net wanneer de fatale ontgroening van studentenclub Reuzegom volop in de actualiteit is, komt Maren Stoffels aankloppen met een nieuwe thriller voor young adults.Het uiterlijk van dit boek is een paradox. De donkere voorpagina geeft weg dat we te maken hebben met een uitermate spannend boek. Op de achterzijde lezen we dat het gaat over een ontgroening. Het boek is met de buitenkant duidelijk gericht op young adults, en niet voor watjes. Wanneer je het openslaat, valt echter op hoe weinig tekst er op een bladzijde staat. Het lettertype is relatief groot en er is relatief veel plaats tussen de regels. Elk deel, elke dag van de ontgroeningsweek, begint met een kinderlijke tekening zoals we die kennen uit graphic novels. Nogal kinderlijk getekend staan hier al wat hints naar de volgende dag. Het verbaasde mij oprecht dat er voor zo’n bladspiegel werd gekozen bij een boek dat gericht is op een ouder publiek.H…Lire la suite