Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dreadlocks en lippenstift

Maren Stoffels (auteur)

Dreadlocks en lippenstift

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Skatermeisje Sofie (15, ik-figuur) moet haar vriendje drie lange weken missen, wanneer ze met haar ouders op vakantie naar Frankrijk gaat. Ze voelt zich ellendig, tot ze Floor, type fotomodel, ontmoet. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Dreadlocks en lippenstift
Auteur
Maren Stoffels
Langue
Néerlandais
Édition
10
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009 | Autres éditions
143 p.
ISBN
9789025848941 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Skatermeisje Sofie (15, ik-figuur) is hevig verliefd, maar moet met haar ouders mee op vakantie. In Frankrijk ontmoet ze een andere jongen en wordt ook op hem verliefd. Dan ontmoet ze Floor en ontdekt ze dat die fotomodeltypes helemaal niet stom hoeven te zijn. Sofie merkt dat ze niet op haar eerste oordeel af moet gaan. Sofie en Floor sluiten vriendschap met elkaar. Na de vakantie blijft Sofie via mail contact houden met haar nieuwe vriendin. Ook houdt ze een dagboek bij, waarvan stukken opgenomen zijn in het boek. Eigentijds boek voor jongeren, vlot geschreven met korte zinnen en met psychologische diepgang. Groepsgedrag en pesten komen aan de orde, anorexia, dood van een ouder, maar vooral trouw blijven aan jezelf. Aantrekkelijke omslagfoto waarop de tegenstelling tussen de twee vriendinnen mooi wordt verbeeld. Inmiddels zijn twee vervolgdelen verschenen: 'Piercings & Parels' en 'Cocktails en Ketchup'*. Eerste jeugdroman van de toen 17-jarige auteur. Nominatie Tina-Bruna Award 2005…Lire la suite

Dreadlocks & Lippenstift

Sofie moet met haar ouders en broer mee op reis naar Frankrijk. Zij ziet het helemaal niet zitten om haar vriend Tygo achter te laten en drie weken op een camping te moeten verblijven. Maar al bij al valt het toch wel mee. Zij leert een meisje, Floor, kennen, die uiteindelijk een echte hartsvriendin wordt. Eens terug in Nederland, mailen de meisjes elkaar regelmatig en helpen elkaar elk met hun specifieke problemen. Het is een boek dat met zeer veel overtuiging is geschreven. De schrijfstijl is vlot en de leefwereld van de jongeren wordt zeer herkenbaar weergegeven. De schrijfster is zelf pas zeventien jaar, de wereld waarover zij schrijft is dus ook haar leefwereld. Wel worden er op een bepaald moment te veel probleemsituaties aangesneden. In haar nieuwe klas voelt Sofie zich niet goed, haar vriendin Floor heeft anorexia, de moeder van een klasgenoot sterft aan kanker, Sofies vriendje maakt het uit... Er komt nog een vervolg, maar misschien is dat ook teveel van het goede.