Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Gezicht van Britt

Maren Stoffels (auteur)

Gezicht van Britt

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Britt reist met vrienden door Zuid-Europa. Ze worstelt met haar gevoelens voor haar vriendin Tara. Ook is Tara’s criminele ex-vriend Dario weer op vrije voeten. Britt heeft hem in het verleden geholpen en nu stuurt hij haar dreigende smsjes. Dan is Tara plotseling spoorloos verdwenen.
Titre
Gezicht van Britt
Auteur
Maren Stoffels
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012 | Autres éditions
116 p.
ISBN
9789025860745 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Gezicht van Britt is het derde en laatste deel van de trilogie 'Back pack' waarin eerder de verhalen Tara vecht terug en Vlucht van Elin zijn verschenen. De boekenreeks draait om een aantal jongeren die samen op reis zijn. Na de verhalen van Elin en Tara worden de vijf jongeren gevolgd vanuit het perspectief van Britt. Zij probeert te vergeten wat er thuis gebeurd is met Dario, een jonge crimineel die Britt aanzette om geld te stelen. Terwijl ze in de richting van de Spaanse kust trekken, verdwijnt Tara plotseling. Hoe moeten ze haar terugvinden? Britt, die stiekem verliefd is op Tara, doet er alles aan om haar vriendin op te sporen.
Maren Stoffels heeft het verhaal opgebouwd in 17 hoofdstukken die telkens met een stukje flashbacks beginnen, zodat je kunt ontdekken wat er nu precies gebeurd is tussen Britt en Dario. Dit drijft de spanning op, omdat je eerst niet weet wat er precies aan de hand was en hoe Britt aan haar litteken komt. Gaandeweg kom je steeds mee…Lire la suite
Britt reist met haar broer en vrienden (onder andere Tara en Elin) door Frankrijk en Spanje. Ze is heimelijk verliefd op Tara, die echter nog steeds verliefd is op Dario, de jongen die Britt chanteert en haar stalkt met telefoontjes. Op een ochtend is Tara weg. Laatste deel uit de trilogie 'Back Pack'*, waarin Britt niet weet hoe ze Tara de waarheid moet vertellen, zowel over haar gevoelens, als het ware verhaal van Dario. Verhaal, geschreven vanuit Britt, met als thema lesbische gevoelens. Door middel van flashbacks (cursief gedrukt) komt de lezer achter het ware verhaal van Dario en zijn afpersingspraktijken en waarom het zo moeilijk is voor Britt om Tara het echte verhaal te vertellen. Prachtig, maar niet gemakkelijk verhaal, waarin gevoelens en alles wat er mee samenhangt helder beschreven worden. Het is goed dat deze populaire schrijfster deze thema's behandelt, want ook dit boek zal door de jeugd (met name meiden) vanaf ca. 13 jaar verslonden worden.