Livre
Néerlandais

Je bent van mij!

Maren Stoffels (auteur), Hans Kuyper (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Moira ontvangt anonieme liefdesbrieven. Aanvankelijk is ze daar heel blij mee. Maar als de geheimzinnige brieven bedreigend worden, gaat ze iedereen verdenken en wordt heel bang. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Je bent van mij!
Auteur
Maren Stoffels Hans Kuyper
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010 | Autres éditions
133 p. : ill.
ISBN
9789025855796 (hardback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Moira zit op de middelbare school als zij anonieme liefdesbrieven ontvangt. Aanvankelijk is ze daar heel blij mee en hoopt stiekem dat ze van Nino zijn. Als de geheimzinnige brieven bedreigend worden, gaat ze iedereen verdenken en wordt heel bang. Tijdens het schoolkamp komt de onbekende briefschrijver zo dichtbij, dat ze vlucht. Uiterst spannend en heftig verhaal, waarbij de dader tot de laatste bladzijde onbekend blijft. In een vlot, modern taalgebruik worden Moira en haar leeftijdsgenoten geportretteerd, waarbij de gevoelens van Moira herkenbaar zijn. De volle bladspiegel wordt afgewisseld met cursief gedrukte brieven, tegen de achtergrond van een spinnenweb. Iedere brief eindigt met de titel van het boek. Naast het plaatje van een vlinder boven ieder hoofdstuk zijn er geen illustraties. Het boek besluit met een tweegesprek tussen de auteurs van het boek, waarin gezegd wordt wie de dader is. Hans Kuyper schreef de brieven en Maren Stoffels het verhaal. Voor tieners die van suspense…Lire la suite

Je bent van mij!

Moira krijgt opeens brieven van iemand die haar beter wil leren kennen maar die anoniem wil blijven. Ze vindt het fijn zo'n anonieme aanbidder te hebben en vertelt het alleen aan haar beste vriendin Bente. Bente wil dan ook alles weten over de brieven die Moira krijgt. Maar na een tijdje wordt Bente jaloers op Moira en maken ze stevig ruzie. Moira blijft brieven krijgen die minder onschuldig zijn, eerder beklemmend. Moira beseft dat ze er beter eens met haar moeder zou over praten want ze voelt dat de briefschrijver haar in zijn macht heeft. Wanneer ze met de klas op kamp gaat, voelt ze het web van de briefschrijver meer en meer om haar dichttrekken.
Dit is een zeer spannende jeugdroman die je in één ruk uitleest. De emoties die Moira overspoelen, kan je zelf haast voelen. Een vlot geschreven verhaal!