Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Tara vecht terug

Maren Stoffels (auteur)

Tara vecht terug

Public cible:
12-14 ans et plus
Tara en haar vrienden zijn op kampeervakantie in Frankrijk. Tara heeft moeite om haar criminele verleden achter zich te laten. Hoewel ze haar leven wil verbeteren, steelt ze geld van de anderen.
Titre
Tara vecht terug
Auteur
Maren Stoffels
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012 | Autres éditions
132 p.
ISBN
9789025860752 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek is het tweede deel in de trilogie 'Back pack', over jongeren die met de rugzak op reis zijn en ook figuurlijk heel wat met zich meedragen. Ondanks haar jonge leeftijd, levert de 21-jarige Maren Stoffels opnieuw degelijk werk af. Een enkele keer tref je een slecht geformuleerde zin aan, maar het verhaal is zeer samenhangend en ook de stijl is doorgaans zeer vlot.

De hoofdpersoon in Tara vecht terug, Tara, is een jong meisje (haar leeftijd wordt nergens gezegd, maar vermits ze voor de kinderrechter is verschenen, moet ze wel tussen 12 en 18 jaar zijn). Nergens wordt er over school of ouders gesproken. Tara is samen met twee meisjes, Britt en Elin, en twee jongens, Lucas en Ivo, op reis in Frankrijk. Ze heeft het wat moeilijk met Elin, omdat zij merkt dat Lucas verliefd is op haar. Tara zelf heeft immers ook een boontje voor Lucas. Daarnaast is ze nog steeds verliefd op Dario, een jongen uit haar verleden.

De schrijfster slaagt er zeer goed in om de gevoel…Lire la suite
Tara (ik-figuur) is samen met Britt, Ivo, Lucas en Elin aan het backpacken in Frankrijk. Ze is blij dat Britt haar heeft meegevraagd en ziet deze vakantie dan ook als ‘nieuwe start’. Tara heeft genoeg van haar oude leventje dat in het teken stond van diefstal, inbraak en haar vriendje Dario. Tijdens de vakantie blijkt dat Tara het moeilijk vindt haar oude leventje te vergeten: ze steelt en denkt voortdurend aan Dario. Binnen de groep veroorzaakt dit de nodige ruzies en jaloezie, vooral als Tara ook nog eens verliefd wordt op Lucas; hij heeft meer interesse in Elin. Als Tara per ongeluk Elins gitaar stukmaakt en niemand haar gelooft, gaat er eindelijk een knop om. Tweede deel uit de driedelige serie 'Backpack'*, waarin Tara de hoofdpersoon is. Het leuke van deze serie is dat alle personages weer terugkeren, maar je als lezer telkens vanuit een andere hoofdpersoon het verhaal beleeft. Prettig leesbaar geschreven verhaal met flashbacks die duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van …Lire la suite