Een 32-jarige vrouw vertelt aan haar psychiater hoe ze 16 jaar eerder, in 1843, in Canada tot levenslang is veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moord op haar werkgever en diens huishoudster.
Titre
Alias Grace
Auteur
Margaret Atwood
Langue
Anglais
Éditeur
London: Virago, [2019?] | Autres éditions
545 p.
ISBN
9781860492594 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit verhaal is gebaseerd op historische feiten die zich afspeelden in de omgeving van Toronto (Canada). In 1843 werden de 16-jarige Grace Marks en de 24-jarige James McDermott gearresteerd op verdenking van moord. Zij waren de bedienden van de landeigenaar Thomas Kinnear, die samen met zijn huishoudster dood werd aangetroffen. McDermott kreeg de doodstraf, Marks kreeg levenslang. In 1872 werd ze vrijgelaten. Over haar verdere leven is weinig bekend. De auteur (1939) laat het verhaal beginnen als Grace al zestien jaar in de gevangenis zit. Ze wordt bezocht door de (gefingeerde) zenuwarts Simon Jordan, die via gesprekken een beeld van Grace en haar leven probeert te krijgen. Op die manier tracht hij de vele onduidelijkheden rond de dubbele moord op te lossen. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van Grace en dat van Simon, en is gelardeerd met artikelen uit de 19e eeuw die betrekking hebben op de zaak. Vanwege het intrigerende onderwerp en vanwege het geschetste ti…Lire la suite

À propos de Margaret Atwood

Margaret Eleanor « Peggy » Atwood, née le 18 novembre 1939 à Ottawa, est une romancière, poète et critique littéraire canadienne. Elle est l'une des écrivaines canadiennes les plus connues, en particulier pour son roman La Servante écarlate (The Handmaid's Tale).

Biographie

Enfance et éducation

Née à Ottawa, Ontario, Margaret Atwood est la fille de Carl Edmund Atwood, zoologue, et de Margaret Dorothy Killiam, nutritionniste. Par le métier de son père, Margaret Atwood passe la majeure partie de son enfance entre les forêts du Nord du Québec, Sault-Sainte-Marie, Ottawa et Toronto,.

Elle commence à écrire à l’âge de seize ans et décide alors qu’elle sera écrivaine. En 1957, elle entreprend des études au collège Victoria à l'Université de Toronto. Elle suit…En lire plus sur Wikipedia