Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een koningszoon, Dagnarus, gebruikt zijn vroegere speelkameraad Gareth om aan de macht te komen.
Titre
Bron van duisternis
Auteur
Margaret Weis Tracy Hickman
Traducteur
Josephine Ruitenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Well of darkness
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2008 | Autres éditions
493 p.
ISBN
9789024557455 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 36 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het vrouwelijke schrijversduo Margaret Weis en Tracy Hickman heeft met 'De verheven steen' een nieuwe reeks gecreëerd over Loerem: een wereld vol gevaar, wonderlijke schoonheid en genadeloos bedrog, bevolkt door mensen, elfen, dwergen en orken in een wankel evenwicht van macht en eigenbelang. Een wereld geregeerd door Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. En in het hart van Loerem sluimert het kwaad.

Gareth is nog een kind als hij wordt uitverkoren om ranseljongen te worden van de eigenzinnige jonge Dagnarus, de tweede troonopvolger van Loerem. Gareth moet letterlijk de klappen opvangen voor de straf die de prins niet mag krijgen, maar wel verdient. Dagnarus is vastbesloten de troon te bemachtigen, tot elke prijs. De trouwe Gareth blijft aan zijn zijde, als altijd lijdend onder en voor de prinselijke wandaden, zelfs wanneer zijn loyaliteit hem op het slechte pad van onwettige tovenarij brengt, op weg naar de verschr…Lire la suite
'Bron van Duisternis', het eerste deel van de fantasy-trilogie 'De verheven steen' van het bekende duo Weis & Hickman, is geënt op het fantasy-rollenspel 'Sovereign Stone' van Larry Elmore. De fantasy-wereld 'Loerem' wordt geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. In deze wereld vol dwergen, elfen, magiërs, orken en mensen wordt de jonge Gareth ranseljongen van de koppige en wrede prins Dagnarus, tweede troonopvolger van Loerem. Gareth krijgt de klappen voor de straf die de prins wel verdient maar niet krijgt. Dagnarus wil per se koning worden en voert de trouwe Gareth mee op het pad van de zwarte magie, de verschrikkelijke duisternis in. Een spannend en meeslepend fantasy-avontuur van het team Weis en Hickman dat zijn sporen in de fantasy-wereld reeds verdiende met bekende series als 'Poort des doods', 'De roos van de Profeet' en 'DoodsZwaard'. Dit eerste deel werd in fantasy-kringen goed ontvangen. Pocketed…Lire la suite

À propos de Margaret Weis

Margaret Baldwin Weis, née le 16 mars 1948 à Independence dans le Missouri, est un écrivain de fantasy et une journaliste américaine. Elle est surtout connue pour avoir développé, avec Tracy Hickman, la série Lancedragon, inspirée du jeu de rôle Donjons et Dragons.

Biographie

Formation et débuts de sa carrière

Margaret Weis s'inscrit à l'Université du Missouri dans la ville de Columbia en 1970, où elle est obtient un diplôme en littérature. Par la suite, elle travaille pendant presque treize ans pour le journal Herald Publishing House à Independence, où elle commença comme relectrice, et finit comme rédactrice en chef du service de la presse commerciale.

Son premier livre, une biograph…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions