Livre
Néerlandais

De schepping van het doodszwaard

Margaret Weis (auteur), Tracy Hickman (auteur)

De schepping van het doodszwaard

Dans la série:
Genre:
In een wereld waarin alle handmatige arbeid verboden is en alles tot stand komt door magie, begint een oude profetie in vervulling te gaan als Joram een zwaard smeedt dat magie absorbeert.
Titre
De schepping van het doodszwaard / Weis en Hickman
Auteur
Margaret Weis Tracy Hickman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Forging the darksword
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2005 | Autres éditions
383 p. : ill.
ISBN
90-245-3388-0

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Joram wordt geboren in een land waar magische gaven vanzelfsprekend zijn. Kinderen die ze niet hebben, hebben geen leven. Joram is zo'n kind en nochtans is hij voorbestemd om grote daden te verrichten. Hij wordt bijgestaan door Saryon, die de verboden kunst der wetenschap beoefent, maar ook een groot magiër is.

In dit eerste deel van weer een lijvige trilogie wordt het Doodszwaard gesmeed en voor het eerst gebruikt. Talrijke personages, meestal met magische talenten, beïnvloeden elkaars leven. Er is ook hier weer sprake van het Kwaad (de renegaat Blachloch) dat moet vernietigd worden en waar de vriendschap tegenover wordt gesteld. Het verhaal kabbelt rustig verder, met dialogen en scènes die niet bijzonder spannend zijn. Het schrijversduo Weis en Hickman zet zijn reeks epische fantasyverhalen onvermoeibaar verder. Je wordt er op geen enkel moment door meegesleept. Het is veeleer goede bedlectuur die de slaap niet zal verstoren. [Gerda Sterk]
Tijdens heksenvervolgingen in de middeleeuwen vlucht een aantal magiërs naar een andere wereld. Na een oorlog tegen de aanhangers van technologie (die ze verslaan) ontstaat een feodale maatschappij die volledig gebaseerd is op de 'levende' magie die ieder in zich draagt. Elke manuele schepping is verboden, alles gebeurt door magie, zowel het maken van een stoel als het verwekken van een kind. Klassen zijn strikt gescheiden; wie geboren wordt zonder magie, leeft wel maar is officieel 'dood' en wordt verbannen via de corridors, poorten door ruimte en tijd. Joram is zo iemand, geboren uit een materiële paring. Hij vlucht en wordt achtervolgd door Saryon, die te veel interesse heeft in de verboden boeken 'des Doods' (technologie) en met wie hij vriendschap sluit. Joram is smid en ontdekt een hoeveelheid van het erts des doods waarmee hij een zwaard smeedt dat magie absorbeert. Onwetend dat zij allen gemanipuleerd worden, want een oude profetie zegt dat een dood/levend kind zal terugkomen …Lire la suite

À propos de Margaret Weis

Margaret Baldwin Weis, née le 16 mars 1948 à Independence dans le Missouri, est un écrivain de fantasy et une journaliste américaine. Elle est surtout connue pour avoir développé, avec Tracy Hickman, la série Lancedragon, inspirée du jeu de rôle Donjons et Dragons.

Biographie

Formation et débuts de sa carrière

Margaret Weis s'inscrit à l'Université du Missouri dans la ville de Columbia en 1970, où elle est obtient un diplôme en littérature. Par la suite, elle travaille pendant presque treize ans pour le journal Herald Publishing House à Independence, où elle commença comme relectrice, et finit comme rédactrice en chef du service de la presse commerciale.

Son premier livre, une biograph…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions