Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Drakenvrouwe

Margaret Weis (auteur)
Dans la série:
Genre:
Een draak in mensengedaante moet een levensgevaarlijke missie uitvoeren om de vrede tussen de draken onderling en die tussen de draken en de mensen veilig te stellen.
Titre
Drakenvrouwe
Auteur
Margaret Weis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mistress of dragons
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2007 | Autres éditions
334 p.
ISBN
9789021001012

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een laat-middeleeuws aandoende setting doet zich een probleem voor in het drakenparlement. Draconas, een draak in mensengedaante, wordt opgedragen de afvallige draak Maristara, die tegen alle regels in een eigen rijk is begonnen, de wacht aan te zeggen. Zij is al drie eeuwen hogepriesteres, die steeds reïncarneert. De koning van een naburig rijk, dat bedreigd wordt door een draak en die zich naar de hogepriesteres wil begeven om haar om steun te vragen, vergezelt Draconas op een levensgevaarlijke missie. Ondertussen spelen zich verschrikkelijke intriges af in het klooster want de hogepriesteres is even machtig als gevaarlijk (een van haar duistere praktijken is een zeer lucratieve handel in baby's.) Ondertussen bevindt Draconas zich tussen twee vuren: de draken en de mensen. Binnen het gegeven van het bestaan van draken (intelligenter dan mensen) is dit een consistent, boeiend verhaal. Eerste deel van een trilogie. Pocketeditie.

À propos de Margaret Weis

Margaret Baldwin Weis, née le 16 mars 1948 à Independence dans le Missouri, est un écrivain de fantasy et une journaliste américaine. Elle est surtout connue pour avoir développé, avec Tracy Hickman, la série Lancedragon, inspirée du jeu de rôle Donjons et Dragons.

Biographie

Formation et débuts de sa carrière

Margaret Weis s'inscrit à l'Université du Missouri dans la ville de Columbia en 1970, où elle est obtient un diplôme en littérature. Par la suite, elle travaille pendant presque treize ans pour le journal Herald Publishing House à Independence, où elle commença comme relectrice, et finit comme rédactrice en chef du service de la presse commerciale.

Son premier livre, une biograph…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions