Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een Zuid-Afrikaanse forensisch psychologe krijgt naast haar bezigheden voor een documentaire over vrouwenhandel te maken met de moord op een aantal tienermeisjes in Kaapstad.
Titre
Bloedbruiden
Auteur
Margie Orford
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Like Clockwork
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2008 | Autres éditions
318 p.
ISBN
9789021800875

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een wandelaar vindt op de rotsen van het strand van Kaapstad het lijk van een jong meisje. Haar hand knelt zich rond een sleutel en is omwikkeld met blauw touw. Naast haar wordt een bosje bloemen gevonden. Forensisch psycholoog, profielschetser en documentairemaker Clare Hart is als een van de eersten op de plaats delict. Ze verwittigt meteen rechercheur Riedwaan Faizal, met wie ze een complexe relatie heeft. Beiden voelen immers meer dan vriendschap voor elkaar, maar ze doen weinig of niets met deze gevoelens, zodat hun relatie een doodlopend straatje lijkt. Vanwege haar expertise wil Faizal Hart graag bij het onderzoek betrekken, hoewel zij eigenlijk liever verderwerkt aan haar nieuwste documentaire over vrouwenhandel. De twee hebben echter geen tijd om te treuzelen, want al snel verdwijnt er een tweede meisje en al even snel wordt ook zij levenloos teruggevonden. Het is dan al duidelijk dat een seriemoordenaar Kaapstad heeft uitgekozen als zijn werkterrein. En deze is niet zomaar v…Lire la suite
Op de Sea Point Boulevard in Kaapstad wordt het lijk van een vermoord tienermeisje gevonden. Haar ene hand is strak met touw omwikkeld, naast haar ligt een bosje bloemen. Forensisch psycholoog dr. Clare Hart, bezig met een documentaire over vrouwenhandel, gaat samen met inspecteur Riedwaan Faizal op onderzoek uit. Er volgen nog twee moorden. Is er een seriemoordenaar aan het werk of zijn deze moorden uitwassen van de seksindustrie? Ondertussen heeft Clare contact gekregen met een bekende vrouwenhandelaar die ze wil interviewen voor haar documentaire. Vlotgeschreven, spannend verhaal over vrouwen- en kinderhandel en de seksindustrie met als achtergrond de sfeervol beschreven onder- en bovenwereld van Kaapstad. Stijl en plot zijn redelijk, de hoofdpersoon sympathiek, het thema boeiend, de spanning wordt mooi opgebouwd; beschrijvingen van geweld en van wat er omgaat in de vrouwenhandel en seksindustrie worden niet geschuwd. Daarnaast is er ook wat romantiek, en nog een mooie verrassing a…Lire la suite

À propos de Margie Orford

Margie Orford, née le 30 septembre 1964 à Londres, est une journaliste, photographe et romancière sud-africaine d'origine anglaise. Elle écrit principalement des romans policiers et des textes de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

D'origine anglaise, elle grandit en Namibie et en Afrique du Sud. Elle devient journaliste, travaillant à l'international avant de s'installer au Cap. Elle débute dans la littérature policière en 2006 avec le roman Les Captives de l'aube (Like Clockwork), premier titre d’une série consacrée à Claire Hart, une journaliste et enquêtrice sud-africaine. Ses trois premières aventures ont été traduites en français au sein de la collection Payot suspense de l'éditeur Payot & Rivages.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia