Livre
Néerlandais

Botte berenstreken

Margriet Breet (auteur), Ineke Marynissen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Vier vrienden kamperen met hun ouders in de Pyreneee͏̈n. In de buurt van de camping verdwijnen steeds schapen. Lopen er gevaarlijke beren rond of is er iets anders aan de hand? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Vakantie
Titre
Botte berenstreken / tekst Margriet Breet ; met illustraties van Ineke Marynissen en Margriet Breet
Auteur
Margriet Breet
Dessinateur
Ineke Marynissen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
152 p. : ill.
ISBN
9789044809350

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wolk, Wiebe en de zusjes Ellis en Jolien gaan ieder jaar samen op vakantie. Dit jaar gaan ze naar de Pyreneeën, en zoals steeds kijken de zusjes daar al lang naar uit. Bovendien is Ellis stiekem verliefd op Wiebe en Jolien op Wolk. Nadat ze op de camping in de bergen zijn aangekomen, maken ze meteen kennis met een paar buurtbewoners. Zo leren ze o.m. de campingeigenaar Willem kennen, van wie je nooit weet wanneer hij een grapje vertelt of de waarheid spreekt. Verder ontmoeten ze een kwaaie boer, die beweert dat zijn schapen worden opgegeten door beren. Hier schrikken ze wel even van, en zelfs hun ouders worden er even stil van. Zitten er beren in de Pyreneeën? Is dat niet gevaarlijk? Dat moet de bende eens grondig onderzoeken. Zonder het te willen, komen de vier een smerig zaakje op het spoor. Tijdens hun onderzoek komen ze zelfs vast te zitten in een onderaardse gang in de ruïne van Montaillou, met een razende boer die hun op de hielen zit.

Deze spannende avonturenroman is het…Lire la suite
Wolk (10), Wiebe (12) en de zusjes Ellis (12) en Jolien (10) zijn al vrienden zo lang als ze zich kunnen herinneren. Samen met hun ouders brengen ze de zomervakantie door op een camping in de Pyreneeën. In de buurt van de camping verdwijnen keer op keer schapen. Lopen er gevaarlijke beren rond, of is er misschien nog wel iets ergers aan de hand? De vier vrienden gaan op onderzoek uit en beleven daarbij allerlei leuke en spannende avonturen. Soepel leesbaar verhaal met een groot aantal vlotte dialogen. De personages worden voor in het boek voorgesteld. Hun karakters zijn wat voorspelbaar. In het boek worden veel interessante thema's aangestipt (o.a. ruziënde ouders, verliefdheid), maar nergens echt goed uitgewerkt. Daarom is het geen erg origineel scenario, maar kinderen zullen er zeker plezier aan beleven. De schrijfster was voorheen verpleegkundige en dramadocente. Met grappige potloodillustraties. Een paar zijn van de schrijfster zelf, met commentaar van haar erbij. Het verhaal is h…Lire la suite

Suggestions