Livre
Espagnol
Een ondernemer die zichzelf in het negentiende-eeuwse Mexico omhoog heeft gewerkt, neemt een zakelijke beslissing die zijn leven overhoop gooit; om zijn problemen op te lossen reist hij naar Cuba en Spanje, waar hij in de sherryteelt terechtkomt.
Titre
La Templanza
Auteur
María Dueñas
Langue
Espagnol
Éditeur
Barcelona: Planeta, 2015
540 p.
ISBN
9788408139096 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

María Dueñas (1964) verwierf binnen en buiten Spanje grote bekendheid met de bestseller 'Het geluid van de nacht' (2009). Haar tweede roman 'De wereld vergeten' (2012) was complexer, maar werd in Spanje een groot succes. Met haar derde roman zit Dueñas weer meer op het spoor van haar eersteling. Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw en vertrekt vanuit Mexico naar Havanna om uiteindelijk te eindigen in de sherrystreek in het zuiden van Spanje. Hoofdpersoon is de ondernemer Mauro Larrea die vanwege een torenhoge schuld een enorme lening met een woekerrente aangaat. Hij lijkt zijn ondergang tegemoet te gaan, maar mede dankzij zijn doorzettingsvermogen en ook dankzij de liefde komt het uiteindelijk niet zover. Ook deze roman van Dueñas is geen literair hoogstandje, maar wel een goed geschreven en adequaat gedocumenteerde avonturenroman die veel lezers aan zich weet te binden.

À propos de María Dueñas

CC BY-SA 3.0 - Image by Averater

María Dueñas Vinuesa, née en 1964 à Puertollano, est une romancière espagnole.

Biographie

María Dueñas Vinuesa a grandi à Puertollano dans une famille nombreuse composée de sept frères.

Docteure en philologie anglaise, elle est professeure dans cette discipline à la faculté des lettres de l'université de Murcie depuis 1992. Elle vit à Carthagène.

Elle publie son premier roman, El tiempo entre costuras, en 2009, qui devient un best-seller et est traduit dans de nombreuses langues. En 2013, la chaîne télévisée Antena 3 produit une adaptation sous forme de série télévisée, El tiempo entre costuras . Les droits ont été cédés pour des traductions dans plus de vingt-cinq langues.

Son premier prix — Premio Ciudad de Cartagena de Novela Histórica — est obtenu en 2010. L'année suivante, elle remporte le Prix Cu…En lire plus sur Wikipedia