Livre
Néerlandais
Giel vindt een ei. Van welk dier is het ei? Samenleesboekje voor kleuters die al gefascineerd zijn door woorden en letters. AVI-S. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Het boek van ei
Auteur
Maria Van Eeden
Dessinateur
Camila Fialkowski
Langue
Néerlandais
Édition
2e dr.
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789027673671

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Boekje uit een serie samenleesboekjes* met als doelgroep kleuters die een beginnetje willen maken met lezen. De voorleestekst, die steeds op de linkerbladzij staat, is een klein verhaal over een geheimzinnig ei. Giel vindt een ei, maar weet niet van welk dier het is. Rechts naast het verhaal twee losse woorden met een plaatje, waarvan het woord 'ei' steeds de ondersteunende constante is. De mkm- en mkkmwoorden worden tweemaal aangegeven: in schreefloze letter als geheel en als leesplankblokjes. Het nieuwe woord is te vinden in de voorleestekst op de volgende bladzijde. Er worden tien woorden aangeboden. Het samenleesboekje op AVI-S biedt mogelijkheden tot oefenen van basisvaardigheden zoals: auditieve analyse/synthese, klank-plaatsbepaling/wat hoor je vooraan, etc. Ook visueel: woord/letterherkenning en klank-tekenkoppeling. Het vierkante aantrekkelijke boekje is voorzien van vrolijk getekende en ingekleurde illustraties op stevig papier. Samen lezen en leren vanaf ca. 5 jaar.

Het boek van ei

Deze reeks boekjes van Zwijsen is weer bijzonder goed doordacht. Kleuters die zelf willen lezen kunnen hier volop ontdekken en kennismaken met woorden en letters. Elke linkerpagina is een voorleespagina. Die wordt voorgelezen door een ouder of een ervaren lezer. Op de rechterpagina vind je twee woorden. Het ene woord is datgene dat in de titel voorkomt. Het andere woord is een woord uit de tekst. De woordjes worden gesplitst in letters, net zoals in de 'maan-roos-vis'-methode van Zwijsen. Elk woord wordt krachtig bijgestaan door een duidelijke illustratie. Door hun eenvoud zijn de woordjes heel gemakkelijk te herkennen en krijgt het kind al vlug een succeservaring in het lezen. Dat werkt uiteraard zeer motiverend. Het samenlezen is ook leuk: je geniet samen van het verhaal, en het is leerzaam tegelijk. In ‘Het boek van ei’ zien we hoe Giel tijdens een wandeling een ei vindt. Hij wil graag weten van wie het is en gaat op zoek. Hij vraagt het aan de eend, aan de haas en aan de duif. Omd…Lire la suite

Suggestions