Livre
Néerlandais

Het boek van Paul

Maria Van Eeden (auteur), Helen van Vliet (dessinateur)
Paul woont bij het strand. Hij houdt van de zee. Hij wil graag een boot. Samenleesboekje voor kleuters die al gefascineerd zijn door woorden en letters. AVI-S. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Het boek van Paul
Auteur
Maria Van Eeden
Dessinateur
Helen van Vliet
Langue
Néerlandais
Édition
5
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2012 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789027673794 (hardback)
Placing suggestion
Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Boekje uit een serie samenleesboekjes* met als doelgroep kleuters die een beginnetje willen maken met lezen. De voorleestekst, die steeds op de linkerbladzij staat, is een klein verhaal over Paul die van de zee houdt. Hij wil graag een boot. Rechts naast het verhaal staan twee losse woorden met een plaatje, waarvan het woord 'paul' steeds de ondersteunende constante is. De mkm- en mkkmwoorden worden tweemaal aangegeven: in schreefloze letter als geheel en in de vorm van leesplankblokjes. Het nieuwe woord is te vinden in de voorleestekst op de volgende bladzijde. Er worden tien woorden aangeboden. Het samenleesboekje op AVI-S biedt mogelijkheden tot oefenen van basisvaardigheden zoals: auditieve analyse/synthese, klank-plaatsbepaling/wat hoor je vooraan, etc. Ook visueel: woord/letterherkenning en klank-tekenkoppeling. Het vierkante aantrekkelijke boekje is voorzien van vrolijk getekende en ingekleurde illustraties op stevig papier. Samen lezen en leren vanaf ca. 5 jaar.

Het boek van Paul

Deze reeks boekjes van Zwijsen is weer bijzonder goed doordacht. Kleuters die zelf willen lezen kunnen hier volop ontdekken en kennismaken met woorden en letters. Elke linkerpagina is een voorleespagina. Die wordt voorgelezen door een ouder of een ervaren lezer. Op de rechterpagina vind je twee woorden. Het ene woord is datgene dat in de titel voorkomt. Het andere woord is een woord uit de tekst. De woordjes worden gesplitst in letters, net zoals in de 'maan-roos-vis'-methode van Zwijsen. Elk woord wordt krachtig bijgestaan door een duidelijke illustratie. Door hun eenvoud zijn de woordjes heel gemakkelijk te herkennen en krijgt het kind al vlug een succeservaring in het lezen. Dat werkt uiteraard zeer motiverend. Het samenlezen is ook leuk: je geniet samen van het verhaal, en het is leerzaam tegelijk. De succesformule van Zwijsen blijft werken: eenvoudig verhaal, aantrekkelijke tekeningen, educatief en een eerlijke prijs. Paul woont in een klein, wit huis aan het strand. Hij houdt…Lire la suite