Livre
Néerlandais

Het boek van Teun

Maria Van Eeden (auteur), Jan Jutte (dessinateur)
Teun is een eenzame draak. Iedereen is bang voor hem. Dan ziet hij Koen. Samenleesboekje voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Draken, Ridders
Titre
Het boek van Teun
Auteur
Maria Van Eeden
Dessinateur
Jan Jutte
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789048703234 (hardback)
Placing suggestion
Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Teun is een eenzame draak. Hij wil graag een vriend, maar iedereen is bang voor hem. Dan ontmoet hij de dappere Koen. Deel uit de reeks 'Kleuters samenleesboek'*. De uitgaven zijn bedoeld voor kleuters die zelf willen lezen. De boeken kunnen gebruikt worden samen met een gevorderde lezer. De rechterpagina bestaat uit een plaatje van het basiswoord, in dit geval 'teun' met daaronder steeds een wisselend woord dat gebruikt wordt op de volgende pagina. Elk woord wordt in afzonderlijke letters c.q. lettercombinaties gespeld voor de kleuter. De linkerpagina is voor de gevorderde lezer (AVI-Start). Hier zijn in de korte zinnen meestal eenlettergrepige woorden zonder hoofdletters gebruikt, met af en toe interpunctie. Het geheel is gezet in een schreefloos lettertype en geïllustreerd met kleurige tekeningen. Op het omslag en de schutbladen staan afbeeldingen uit het boek. Verzorgde uitgave. Vanaf ca. 5 jaar.

Het boek van Teun

Teun is een enge vuurspuwende draak die zich erg eenzaam voelt en graag een vriendje zou willen. Hij vraagt het aan een haas en een paard, maar die rennen doodsbang weg. Ook in de stad zijn ze bang van hem. Iedereen, behalve Koen. De dappere Koen heeft gelukkig ook een oplossing voor dat angstaanjagende vuur. Dit is een leuk verhaal in een klein boekje dat zich richt tot kleuters die graag al zelf willen lezen. De rechterbladzijde is een woordpagina die door het kind gelezen kan worden en bevat onder elkaar twee plaatjes van een woord, de afzonderlijke letters en klanken van het woord en het hele woord. De linkerbladzijde is een voorleespagina die een nauw bij de tekst aansluitende illustratie bevat met eronder een eenvoudig stukje tekst die voorgelezen kan worden. Het verhaal is gemakkelijk te begrijpen en is gebaseerd op herhaling. Een aantrekkelijk concept om samen te genieten van de geneugten van het lezen.


Suggestions