Livre
Néerlandais

Rotmoevie

Marian De Smet (auteur)
Eppo (ik-figuur) lift naar het zuiden. Hij wordt opgepikt door Tabby (18). Aanvankelijk proberen ze hun problemen voor elkaar te verbergen, maar dit lukt steeds minder goed naarmate hun reis vordert. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Rotmoevie
Auteur
Marian De Smet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2015 | Autres éditions
224 p.
ISBN
9789048829309

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Nederlandse Eppo (ik-figuur) is al liftend op reis naar het zuiden. Onderweg ontmoet hij Tabby, een Vlaams meisje van 18. Tabby neemt Eppo mee in haar oude Volkswagen Golf. Al snel blijkt dat Eppo en Tabby met nogal wat problemen worstelen. Aanvankelijk proberen ze die voor elkaar te verbergen, maar dit lukt steeds minder goed naarmate hun reis vordert. Via flashbacks komt de lezer te weten wat Eppo heeft meegemaakt. Maarten, zijn pleegbroer die in het weekend bij Eppo en zijn ouders verbleef, is onlangs gestorven. Eppo koesterde gevoelens voor Maarten die verder gingen dan de liefde tussen broers. Zijn dood laat bij Eppo een enorme leegte achter. De reis en de vriendschap die ontstaat tussen Eppo en Tabby, twee erg verschillende mensen, helpen hen om hun problemen onder ogen te zien. Met een poëtische, uitgepuurde stijl vertelt de schrijfster het intense verhaal van Tabby, Eppo en hun roadtrip. Deze prachtige roman is niet meteen spannend zoals het omslag belooft, maar is wel een …Lire la suite

Rotmoevie

Eppo is een jongen die liftend naar het zuiden van Frankrijk wil reizen. Een idee van zijn vrijdenkende ouders. Zelf ziet hij de zin er niet van in. Hij wordt opgepikt door de achttienjarige Tabby. Een losse meid die niet echt een doel lijkt te hebben. Haar rijgedrag is eigenzinnig en vrijgevochten. Wat ze vrij snel van mekaar aanvoelen is dat ze beiden hun eigen problemen hebben. Door te zwijgen en te vertellen laten ze elkaar elke kilometer een beetje dichterbij komen.
Het is een boeiend reisverhaal. Op elke pagina, elke alinea kom je via flashbacks meer te weten over de sympathieke road-trippers. Het boek leest zeer vlot en is ontroerend mooi. Niet echt een spannend verhaal, maar de wijze van schrijven houd je alert. Je wil het boek niet neerleggen en het nodigt uit om in één ruk uit te lezen.
Het begin doet wat denken aan Midzomernachtzee van Jan De Leeuw. Tieners die dit boek apprecieerden, zullen hier ook wel van genieten.