Livre
Néerlandais

Een spook in de klas

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
In de klas van Koen en Lot gebeuren rare dingen. Zou het er spoken? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 2, AVI 3
Titre
Een spook in de klas
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2016 | Autres éditions
32 p. : ill.
ISBN
9789000354221 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de klas van Koen en Lot is een tientje verdwenen, is er een stuk uit een plaat en een boek en liggen er dropjes op de vloer. Zouden er spoken zijn? Door speurwerk van de twee kinderen ontdekken ze een hol, waar een muis woont en waar het tientje ligt. Een aardig verhaal met een wel wat onnozele juf. Deel uit de serie 'Koen en Lot'. De tekst bestaat uit korte zinnen, die steeds met een hoofdletter op een nieuwe regel beginnen en bevat geen moeilijke woorden of begrippen, AVI-E3. Er worden veel dialogen gebruikt, waardoor de tekst vlot leest. Het boek bevat vele gekleurde, nieuwe tekeningen van Mark Janssen, die in grootte variëren. Het omslag toont Koen en Lot speurend naar het spook, het logo van de serie en een duidelijke titel. Voor kinderen die enkele maanden leesonderwijs achter de rug hebben een leuk boekje om zelf te lezen, hoewel het thema en de clou niet zo origineel zijn. Vanaf ca. 6 jaar.

Koen en Lot. Een spook in de klas

Er gebeuren vreemde dingen in de klas van Lot en Koen. De juf is boos want er is geld verdwenen, verder is er een gat in de grote kijkplaat. Wanneer de volgende dag het mooie voorleesboek beschadigd is- er is aan een hoek geknabbeld - gaan de kinderen op zoek naar dit vreemde spook. En in de bezemkast vinden ze de ware dader: een muisje.

Dit verhaal is in eenvoudige woorden goed verteld, er zit (een beetje) spanning in de opbouw en elke bladzijde brengt iets nieuws, zodat de jonge lezer met plezier verder leest. De illustraties zijn expressief en beelden de juiste accenten van het verhaal uit. Erg verrassend is het echter niet.


Suggestions