Livre
Néerlandais

Mijn liefje

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (dessinateur)
Fee Fleur ziet een ei op de vloer van de klas liggen. Hoe komt het daar? Fleur gaat op zoek naar de moeder van het ei, samen met Saar, Bram en de wilde Wiep.
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 2
Titre
Mijn liefje
Auteur
Marianne Witte
Dessinateur
Jeska Verstegen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2011
29 p. : ill.
ISBN
9789020680812 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mijn liefje is het zesde deel uit de 'Klavertje één'-serie van uitgeverij Kluitman. Fleur zit op een school voor feetjes, waar juf Roos de klas leert toveren en vliegen. Haar klasgenootjes Saar en Wiep kijken raar op als Fleur een ei onder haar schoolbank vindt. Fleur is net als in de vorige delen een vrolijk en energiek feetje, dat al toverend problemen oplost. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar vriendinnen. Dat komt goed van pas, want bij hun zoektocht naar de mama van dit ei, komen ze in allerlei gekke situaties terecht. Wiep valt bijvoorbeeld in een koeienvlaai en wordt weer schoongetoverd. Sommige situaties zijn interessant en kunnen als onderwerp voor een gesprekje dienen: Wiep is bijvoorbeeld te laat op school; Fleur en Bo hebben schrik van de gans, maar Wiep beweert dat ze alles durft. Tot slot moet juf Roos ook zeggen dat er op school niet mag worden gevochten. 
Het verhaal is geschreven op AVI-niveau 3, dat wil zeggen dat kinderen het aan het einde van…Lire la suite
Fee Fleur is bekend van meerdere boekjes, die zich afspelen op en rondom de school met klasgenoten, zelfs jongens, die allemaal fee zijn. Uit de vele ingekleurde vrolijke tekeningetjes blijkt dat ze eruitzien als kinderen die vleugels hebben en af en toe met een toverstaf zwaaien. In de klas wordt een groot blauw ei gevonden. Na school gaan ze op zoek naar de eigenaar. De kip, de koe en de gans en de paashaas worden bedacht, maar dan breekt het ei en komt er een vlammenspuwend draakje uit. Rommelig verhaaltje dat met de duidelijke, eenvoudige tekst in korte zinnen in fladderzetsel, vooral meisjes wel zal aanspreken. Het bevat alle leestekens behalve hoofdletters, AVI-E3. De indeling in hoofdstukken van twee, drie en vier bladzijden is nogal willekeurig midden in de tekst, maar dat zal de pret niet drukken. Er is zelfs sprake van enige karaktertekening, overigens vooral bij de wilde, emotionele fee Wiep, die niet de hoofdpersoon is. Ook het roze stevige omslag van dit leesboekje zal aa…Lire la suite

Suggestions