Bij een bezoek aan zijn tweelingbroer Max in een psychiatrische privékliniek in Zwitserland, stemt Daniel in met Max’ verzoek om een paar dagen van plaats te wisselen. Zijn ontzetting is groot wanneer hij zich realiseert hoe het eraan toegaat in de kliniek.
Titre
Hemeldal
Auteur
Marie Hermanson
Traducteur
Anna Ruighaver
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Himmelsdalen
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2013
411 p.
ISBN
9789044525045 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Daniel Brant krijgt een uitnodiging van zijn tweelingbroer Max, die in een exclusief herstellingsoord in Zwitserland wordt behandeld, om een paar dagen bij hem te komen logeren. Eenmaal daar vraagt Max hem om tijdelijk zijn plaats in te nemen, omdat hij dringende zaken heeft af te handelen. Hij stemt toe, maar Max komt niet terug en Daniel weet niemand in de kliniek ervan te overtuigen dat hij Max niet is. Een kafkaëske situatie ontstaat, die voor hem angstaanjagend verloopt. In deze uitstekende psychologische thriller wordt de sfeer in de kliniek heel goed beschreven en zijn de personen knap geportretteerd, de spanning is mooi opgevoerd en de plot zit doordacht in elkaar. Scandinavische thrillers bieden net iets meer dan anderstalige en dit boek biedt ook veel stof tot nadenken. De auteur (Zweden, 1956) studeerde journalistiek, sociologie en literatuurwetenschap. Kleine druk.

À propos de Marie Hermanson

Marie Hermanson, née en 9 mai 1956 à Göteborg, en Suède, est une romancière et journaliste suédoise.

Biographie

Marie Hermanson naît à Göteborg en 1956. Elle étudie la sociologie et la littérature à l'université de Göteborg et suit les cours de l'école de journalisme de la ville. Elle travaille ensuite comme journaliste en Suède.

En 1986, elle publie le recueil de nouvelles Det finns ett hål i verkligheten qui évoque les contes de fées et les mythes de son pays natal. Dans son second livre, Snövit, elle revisite l'histoire de Blanche-Neige. En 1995, elle est nominée au prix August pour son quatrième roman, Värddjuret.

En 1998, elle signe le roman noir La Plage (Musselstranden) qui narre la disparition d'une jeune fille dans une station balnéaire suédoise et l'enquête a posteriori …En lire plus sur Wikipedia