Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar

Marie Lotte Hagen (compilateur), Hetty Kleinloog (auteur), Fiona Rempt (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Bundeling van realistische, fantasie- en dierenverhalen, en versjes. Met bekenden als Spuit Elf, Vos en Haas, Jubelientje, Ella, Jip en Janneke, prins Vats en Saskia en Jeroen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar / samenstelling Marie Lotte Hagen ; [verhalen van] Hetty Kleinoog, Fiona Rempt, Jeska Verstegen ... [et al.] ; met tekeningen van Els van Egeraat, Noëlle Smit, Juliette de Wit ... [et al.]
Compilateur
Marie Lotte Hagen
Auteur
Hetty Kleinloog Fiona Rempt Jeska Verstegen
Dessinateur
Els van Egeraat Noëlle Smit Juliette de Wit
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Het grote voorleesboek voor rond de vier jaar
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2021 | Autres éditions
229 p. : ill.
ISBN
9789021674919 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voorleesverhalen en versjes voor kinderen rond de vier jaar. Deze voorleesbundel bevat nieuwe en ‘oude bekende’ verhalen en versjes van veel bekende schrijvers. Spuit Elf, Vos en Haas, Jubelientje, Ella, Jip en Janneke, prins Vats en Saskia en Jeroen, ze staan er allemaal in. De verhalen zijn kort en gaan over herkenbare alledaagse gebeurtenissen uit het leven van een vierjarige. Fris ogende bundel, met veel sfeervolle, kleurrijke illustraties. Aan deze verhalenbundel werkten veel verschillende illustratoren mee, waardoor elk verhaal een eigen uitstraling heeft gekregen. Mooie verhalenbundel om bv. voor het slapengaan voor te lezen aan kleuters. Met inhoudsopgave en bronvermelding. Aantrekkelijk omslag. Ook verschenen in deze reeks 'Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar'* en 'Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar'**. Vanaf ca. 3 jaar.

Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar

In dit boek kan je een keuze maken uit 35 verhalen, gedichten en tekeningen van verschillende bekende schrijvers en tekenaars. Leuke voorbeelden zijn ‘Blauw is saai’ van Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing, ‘Het toneelstuk’ van Carry Slee met tekeningen van Dagmar Stam en ‘Kerstboompje 1’ van Annie M.G. Schmidt met tekeningen van Fiep Westendorp. Wat ik een beetje eigenaardig vind, is dat er niet telkens voor andere schrijvers of illustrators werd gekozen. Naar het einde toe vinden we zelfs twee keer twee verhalen die in een andere bundel op elkaar volgen (bv. Kerstboompje 2). Daarnaast vind ik het ook een vreemde keuze om voor seizoensgebonden verhalen te kiezen. Zo komen de Sint en Kerstmis voor op het einde van dit boek. Je zou dit kunnen verantwoorden door te stellen dat dit boek doorheen een jaar kan voorgelezen worden, maar dan zou het openingsverhaaltje ‘De juf wil niet naar school’ ergens in de tweede helft van het boek geplaatst moeten worden.

Lire la suite