Livre audio
Néerlandais

De slag om Bullebak

Marieke Smithuis (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Lotte en Roos beleven allerlei avonturen met hun opa en hun buurjongens Lasse en Joppe. Als hond Bullebak naar het asiel moet, bedenken ze een plan. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
De slag om Bullebak
Auteur
Marieke Smithuis  (inlezer)
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, © 2017
2 cd's
Durée
ca. 111 min.
ISBN
9789045121475

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Luisterversie van een bundel* voorleesverhalen over de zusjes Lotte en Roos. In hun angst dat hond Bullebak naar een asiel moet, besluiten Roos en Lotte, samen met hun buurjongens Lasse en Joppe, om hem te verbergen. Roos zal hem ’s nachts uitlaten. Dit leidt tot onaangename situaties. Uiteindelijk wordt er een betere oplossing gevonden en blijkt Bullebak nog voor een extra verrassing te zorgen. Derde deel** van de serie over de avonturen dicht bij huis van Roos en Lotte. Soms kibbelend met elkaar, soms sputterend tegen hun moeder die zij soms te streng vinden en steun zoekend bij hun vader die makkelijker een oogje dichtknijpt, zitten zij vol goede bedoelingen en wilde plannen. Korte hoofdstukjes en vaak herkenbare avontuurtjes, geschreven in toegankelijke taal. Vanaf ca. 5 jaar.

Lotte & Roos. De slag om Bullebak

Als piepjonge luisteraar of jonge lezer word je met dit boek opgenomen in het dagelijkse leven van Roos en Lotte. Wel 38 sprankelende verhaaltjes beschrijven de kleine avonturen van Roos en Lotte in hun gezin en met hun vriendjes. Het zijn levendige kinderen vol zin voor avontuur, echte rakkers en doorzettertjes, die niet op hun mondje zijn gevallen. De rode draad is Bullebak, een hond die een nieuwe thuis nodig heeft en uiteindelijk bij de familie van Roos en Lotte wordt opgenomen.

De verhaaltjes worden zo levendig en herkenbaar verteld, ze zijn zo uit het leven geplukt dat je je er helemaal in opgenomen voelt. De pittige humor, de levendige conversaties en kleine conflicten worden helder beschreven en komen levensecht over. Je ervaart meningsverschillen tussen ouders en kinderen, waarbij je ieders persoonlijkheid intens beleeft door de goede karaktertyperingen. Het zet je aan om genuanceerd te denken en er worden dikwijls verrassende oplossingen aangereikt. Er zit een …Lire la suite

Suggestions