Livre
Néerlandais

Samen ben je niet alleen

Marieke Smithuis (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Lotte en Roos beleven allerlei avonturen met hun opa en hun buurjongens Lasse en Joppe. Ze maken ook wel eens ruzie, maar hoe zeg je dan sorry? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Samen ben je niet alleen
Auteur
Marieke Smithuis
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019 | Autres éditions
137 p. : ill.
ISBN
9789045123936 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een bundel hedendaagse voorleesverhalen over de zusjes Lotte en Roos en hun buurjongens Lasse en Joppe. De auteur schrijft met veel humor en inlevingsvermogen over alledaagse, herkenbare gebeurtenissen en emoties uit het leven van twee kleuters, hun ouders en hun opa die vaak komt oppassen. Zoals bij elk gezin is er weleens ruzie en onenigheid en loopt er weleens iets verkeerd, maar uiteindelijk komt het toch altijd wel weer goed. Zo gooit papa boos het avondeten met bord en al in de vuilnisbak als de meisjes weigeren te eten, maar moet daar achteraf zelf toch ook wel om lachen. En als Roos het na een ruzie met Lasse goed moet maken, maar geen sorry wil zeggen, bedenkt ze een prachtige oplossing. De auteur weet rake en ontroerende situaties neer te zetten, al zitten er ook verhalen tussen die wat minder overtuigen. De frisse en mooi uitgewerkte kleurenillustraties van Annet Schaap geven het boek extra sfeer. Tweede deel over de kleuters Lotte en Roos. Het eerste boek over dit tweetal …Lire la suite

Lotte & Roos. Samen ben je niet alleen

Een tweede boek over de twee zusjes Lotte en Roos, boordevol korte verhalen van maximaal drie bladzijden. Net zoals in het eerste boek zijn alle verhaaltjes doorweven met humor en is het een plezier om te lezen of om voor te lezen (want daar leent het boek zich goed toe). Lotte en Roos beleven toffe en minder toffe dingen, maar altijd met een positief einde. Altijd hebben ze iets geleerd. De humor is voortdurend aanwezig maar toch in mindere mate dan in het eerste boek. Je moet nog steeds glimlachen tijdens het lezen, maar het is minder verrassend. Toch blijft het boek zeker de moeite waard, en blijft het zeer aantrekkelijk om te lezen dankzij de mooie grote tekening bij elk verhaal en de kleinere illustraties die het boek opvrolijken. Opa, de twee buurjongens en de hond Loebas blijven ook in dit boek een belangrijke rol spelen.


Suggestions