Livre
Néerlandais

Zing zing : zing de wereld rond

Marieke Van Ditshuizen (dessinateur), Jef Aerts (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Elf liedjes uit verschillende landen, waaronder een roeierslied uit Suriname over een kaaiman, een oogstliedje uit Turkije en een Zweeds wiegelied. Ze zijn via een QR-code te beluisteren. Bij elk liedje hoort een sprookjeachtig verhaal. Met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Titre
Zing zing : zing de wereld rond / [illustraties van] Marieke van Ditshuizen ; met verhalen van Jef Aerts
Dessinateur
Marieke Van Ditshuizen
Auteur
Jef Aerts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
[52] p. : ill.
ISBN
9789045124933 (hardback)
Placing suggestion
Liedjes (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mooi, verzorgd prentenboek met elf teksten van volksliedjes uit alle delen van de wereld, geschreven in de oorspronkelijke taal van het land. Zo is er onder meer een roeierslied uit Suriname over een kaaiman, een oogstliedje uit Turkije, een Zweeds wiegelied van moeder trol en een slaapliedje van de Irokezen. Sfeervolle illustraties in warme kleuren geven een sprookjesachtige impressie van elk lied; soms dromerig met vage contouren, dan weer vol actie of speels. De liedjes zijn op wisselende lege kleurvlakken in de afbeeldingen geplaatst die een dubbele pagina beslaan. Bij elk lied schreef de auteur een fantasievol verhaal dat leest als een sprookje. Het merendeel is in de wij-vorm geschreven; een groepje kinderen van allerlei nationaliteiten danst, buitelt, zwemt, zingt en beleeft droomachtige avonturen. De illustraties vullen dit beeld perfect aan. Via een QR-code in het boek kun je de liedjes en verhalen beluisteren. Achterin is een vertaling opgenomen van de meeste liedjes en kun …Lire la suite

Zing zing

Voor iedereen die houdt van zingen. Voor iedereen die houdt van onbekende maar wondermooie klanken. Voor iedereen die zijn blik op de wereld wil verruimen door oren en stem te gebruiken.Marieke van Ditshuizen heeft een verzameling gemaakt van elf kinderliedjes uit alle hoeken van de wereld. Ze deed dat samen met Aslan Muziekcentrum uit Amsterdam. Zowel in het koor waar zij zelf zingt als in de muzieklessen bij haar kinderen op school kwam ze in aanraking met het repertoire van het centrum. Dat bracht haar op het idee om dit boek te maken. Door samen liederen te zingen in andere talen en uit andere culturen, wordt de afstand kleiner. Het is een mooi voorbeeld om meer diversiteit aan kinderen te geven. Alle kinderen over de hele wereld houden van zingen, dus kinderliedjes vind je werkelijk overal. Liedjes waarop gedanst wordt, slaapliedjes, aftelrijmpjes enzovoort. Marieke heeft getracht om Noord, Oost, Zuid en West zo goed als mogelijk te vertegenwoordigen.


Lire la suite

Suggestions